Elephone U Pro - a jövő megérkezett

Új csillag tűnt fel az égen, a mindent elsöprő siker útjába csak egy aprócska tényező állhat. – írta: bloggiold, 6 éve

Külső, kijelző

A külső dizájn egyértelműen a piacvezető gyártó legújabb modelljét idézi, ami nem meglepő, láttuk ezt már nagyon sok telefon esetében. A rozsdamentes acél ötvözetből készült, polírozott unibody készülékház összeszerelési minősége, anyaghasználata egyszerűen kifogástalan. A 154×72,5×8,7 milliméteres dimenziókkal és 170 grammos tömeggel rendelkező mobil érzésre és látványra is hozza a prémium felsőkategóriás minőséget.

Az előlap 87%-át elfoglaló, 3D kialakítású, Gorilla Glass 5 üveggel védett, 5,99 hüvelykes, FHD + (2160×1080 pixel) felbontású, hajlított szélű AMOLED panel a telefon fénypontja és egyben a kínai telefongyártás mérföldköve. A 18:9-es képarányú, 403 ppi pixelsűrűségű megjelenítőt a BOE gyártja, az elemzők szerint 2018-ban 19 millió telefonhoz fognak OLED panelt szállítani. Gőzerővel építik 7,3 milliárd dolláros költségvetéssel az új üzemet, ahol 2020 után az Apple számára gyártanak majd rugalmas OLED kijelzőket. Valószínűleg ciki az almás gyártónak a dél-koreai riválistól vásárolni, vagy esetleg más áll a háttérben?

A tűéles képet biztosító, kiemelkedő kontrasztarányú és tökéletes érzékenységű, valamint remek betekintési szögekkel rendelkező panelt nem érheti kritika. Szemünk védelme érdekében az állítható színhőmérséklet és az automatikusan bekapcsolódó éjszakai fény kötelezően a rendszer részét képezi.

A kijelző felett a fény- és távolságérzékelő szenzorok, a beszédhangszóró és az előlapi kamera mellett az értesítő LED sem maradt ki, amely egyébként hét különböző színben tud villogni, ha elmulasztottunk egy eseményt. A teljes mértékben személyre szabható, akár ki is kapcsolható állapotjelző LED után a képernyő alatt is bőséges a beállítások tárháza. Választhatunk ugyanis virtuális vezérlőgombokat, amelynek sorrendje, színe és az ikonok megjelenése változtatható, vagy gesztusokkal tudjuk vezérelni a telefont. A bal alsó szélről az ujjunkat felfelé húzva az alkalmazásváltó, középről a kezdőképernyő, jobb oldalról felfelé suhintás pedig a visszalépés funkcióját tölti be.

A készülék tetején a SIM-tálca és a másodlagos mikrofon látható, az alsó rész a multimédiás hangszórónak, az USB Type-C csatlakozónak és a beszélgetési mikrofonnak ad otthont. Jobb oldalon a fémből készült hangerőszabályzó és bekapcsológomb fedezhető fel, a gombok nem lötyögnek és kiváló nyomásponttal rendelkeznek. A bal oldal egyhangúságát nem töri meg semmi.

A szürke tömegből való kiemelkedéshez szükség van egy innovatív ötletre, amely az Elephone U Pro esetében nem is hiányzik. Beérkező híváskor a lehajlított kijelző szélén futkározó kék csík eszméletlen jól néz ki, ilyet eddig még egy gyártó sem hozott össze.

Az egyediség a hajlított szélű, üveg hátlapon sem ér véget, ugyanis a márka logó is világít, mikor jön egy hívás a mobilunkra, ami szintén egy soha nem látott király megoldás. Szerencsére a kamerák, a 9/10-es találati aránnyal dolgozó ujjlenyomat-szenzor és a ledes villanó elhelyezése nem követi az erősen ízlésficamos divatot, megfelelő helyre került. Fokozva az élvezeteket az elő-, és a hátlapi üveg is kapott oleofób bevonatot, így a szennyeződések (pl. ujjlenyomat) nehezebben tapad meg. Tok használata azért ajánlott, habár közel sem annyira csúszós a telefon felülete, mint az S8+ vagy Mi Mix 2 esetében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények