Félig-meddig DIY számítógépasztal projekt

Új számítógépasztalom története, a tervezéstől a kivitelezésig. – írta: JoeCockBill, 4 éve

Bevezető

Régóta érlelődött bennem egy új számítógépasztal beszerzésének gondolata.
De mindenek előtt mutatnám a régit:

Egy régi dohányzóasztalból készült. Látható, hogy iskolapadszerűen az asztallap alatt van egy rekesz. Ott lakott a szintetizátorom, ami rendkívül praktikus volt, mivel napi szinten szükségem van rá. Ráadásul a szintetizátor mögötti részen remekül elfértek az elosztók és a kábelek. Tehát gyakorlatilag egy kábel- és elosztóalagútként is funkcionált.

Ugyanakkor emiatt az asztal nagyon magas volt, ami kényelmetlen egérhasználatot eredményezett, valamint a lábaim sem fértek be alá teljesen.

Az asztaltól jobbra egy átalakított virágtartóból készült borhűtő és töltő tároló polc látható. A szintetizátor könnyű elérhetősége mellett ehhez is ragaszkodtam egy új asztalnál is. Továbbá a képen nem látszik (, mert épp ki volt húzva), de az asztaltól balra helyezkedett el egy üzemen kívüli hűtő, ez gyakorlatilag csak az asztal meghosszabbításáért felelt.

Néhányszor eljátszottam a gondolattal, hogy az említett problémák (nameg egy némileg egységesebb összkép) miatt, szükségem lenne egy új asztalra. Viszont az egyedi igényeim miatt out of the box megoldás nem jöhetett szóba, egy egyedi gyártatás meg vagyonokba kerülne, szóval ezen a ponton mindig elhessegettem a gondolatot.

Aztán egy nap belefutottam Ispy írásába, illetve az az alatti kommentekbe, ahol szembesültem vele, hogy van lehetőség online házhoz rendelni asztallapot, és mindent, amire szükség lehet egy félig-meddig DIY számítógépasztal projekt megvalósításához, viszonylag megfizethető áron.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!