Foreo ISSA Play - fogas kérdés

A svédek ultrahang alapú fogkefét is gyártanak okos és kevésbé okos, eszközökkel nem társalkodó kivitelben. – írta: AliceWake, 1 éve

ISSA Play - próbakör

Hirdetés

Az ISSA Play egyrészt kompaktabb, mint a tartós használatra szánt modellek, másrészt sima AAA elemmel üzemel, amíg el nem használódik, így nem egy életre szóló darab, de arra kiváló, hogy eldöntsük, kell-e nekünk ez az egész, vagy pont megvagyunk nélküle. Attól függetlenül, hogy a fogorvos szerint, mármint az én fogorvosaim szerint - kettő is van - van benne ráció, kifejezetten elmésnek találta a cuccot. Én nem vettem észre, hogy a nap is szebben sütne, amióta az ISSA Playt használom hagyományos fogkefe helyett, de valószínűleg tényleg hatékonyabban tisztít, mint amilyen hatékonyan kézi erővel lehetséges.


[+]

Mi úgynevezett kobalt kék motyót kaptunk, de van fekete, pink, türkiz és málna színű is. A csomagolás fiatalos, visszafogott, de minőségi, érdemes figyelni, hogy a mellékelt Foreo Luna formájú hűtőmágnes maga a garancia, le kell kaparni a lekaparható bevonatot és regisztrálni az eszközt a Foreo oldalán. A két darab AAA elem már eleve a készülékben van, azonnal használható, a Playt még telefonhoz sem kell csatlakoztatni. Mondjuk, nem is lehet.


[+]

Ha lehetne, azt tudná, hogy az alkalmazás instruálná a felhasználót a helyes fogmosási technikát illetően, a beépített időzítőnek köszönhetően pedig pontosan két percig menne a program, amit négy részre osztva kell kivitelezni. A Play ezt nem tudja, de mi valószínűleg igen, úgyhogy csak meg kell nyomni a készüléken lévő egyetlen megnyomható felületet, kvázi gombot, és pont úgy csinálni, mint egy mezei fogkefével. Az ISSA Play ugyanúgy ultrahanggal és rezonanciával dolgozik, viszont nem statikus, így hatékonyabb, mint egy hagyományos, oszcilláción alapuló elektromos fogkefe.


[+]

Az egész holmi tökéletesen vízálló, a Foreo-féle szilikon burkolat pedig továbbra is kitűnő tapintású és abszolút csúszásmentes. Az elemtartó fedelet, amin mellesleg a fogkefe áll megfelelően kell zárni. Ez nem túl bonyolult, nyitni kétoldali nyomással lehet, zárni meg egy határozott mozdulattal. Arra kell figyelni, hogy a fejben lévő érintkezők az elemek megfelelő pólusához kerüljenek. Onnan tudjuk, hogy ez nem jött össze, hogy simán csak nem indul a rezgés.


[+]

A rezonancia intenzitása ennél a modellnél nem módosítható, egyébként eléggé határozott, ami akkor lehet gond, ha mondjuk éppen húznak a fogszabályzón. Ilyenkor én kissé erősnek találtam, de alapvetően fogszabályzóval is kiválóan használható, a rezgés pedig külön hasznos az alapos tisztításhoz. Ami szokatlan, hogy a fogkrém nem igazán habzik, még az sem, ami normál esetben nagyon is szokott, az egész művelet pedig túl kíméletesnek tűnik, noha a fogmosás végeztével mindig megállapítottam, hogy hozza azt az érzést, amit elvárnék, a fogorvos pedig nem kezdett ordítani, hogy mostam-e fogat az elmúlt egy hétben egyáltalán.


[+]

Egy fogkeféről viszonylag nehéz két hét használat után véleményt alkotni, meg nyilván nem lesz egy csapásra hollywoodi mosolya annak, akinek elve nem volt. Annyi biztos, hogy megfelelően tisztít, ehhez képest meglepően kíméletesen dolgozik, amitől először volt egy kis hiányérzetünk, hogy akkor most történt-e valami, de nyilvánvalóan igen. Az orvosi szakvélemény az, hogy a koncepció életképes, az elektromos fogkefe önmagában is az, az ultrahang pedig valóban segíthet a fogkő kialakulásának késleltetésében és mérséklésében. Az ultrahangos fogkőeltávolítás ugye bevett orvosi gyakorlat, a hagyományos mozdulatokkal, de erősebb rezonanciával és ultrahanggal végzett fogtisztítás tényleg jó összeállításnak tűnik, ráadásul személyes tapasztalat, hogy majdnem zavarba ejtően gyengéd. A speciális szilikon és polimer sörtéknek köszönhetően az ISSA Play nagyjából fél évig szavatos, utána illik lecserélni. Ezt 14 990 forintért tehetjük meg, ennyibe kerül a kütyü, ami nekünk egyébként határozottan tetszett. Még a szemkörnyéki karikákat és puffadást is legyűrhetjük vele, csak alaposan mossuk le a fogkrémet, mert szemben kissé kellemetlen.

Hirdetés

Azóta történt

 • Foreo Luna 3 - arccal előre

  A Foreo prémium arctisztítójának új generációja már komplexebb, professzionális és személyre szabható szépségápolási rutint kínál továbbra is körülbelül napi három percben.

 • Foreo Luna fofo - instant Insta megjelenés

  A svédek nagyon okos okosarctisztítója nem okozott csalódást, praktikus és hatékony szépségápolási kütyü. Nem csak csajoknak.

 • Alfawise S100 és RST2056 szónikus fogkefék

  Modernizált, jó minőségű fogápolási eszközök, minden feleslegesnek gondolható sallang nélkül, szinte fillérekért.

Előzmények

 • Foreo UFO mini - szuper és szónikus

  A svéd Foreo UFO mini készüléke egy okos arcápolási eszköz, ami a professzionális technológiát és a mindennapi használhatóságot kombinálja. Elképesztő hatásfokkal.

 • Oclean One okosfogkefe

  Szónikus fogkefe, amely a Xiaomi család tagjaként kedvező ár mellett kínál személyre szabható fogmosási élményt.