Geometric Future Model 4 King Arthur

Mélyelemzés azoknak, akik ebben a házban gondolkodnak. Mik a lehetőségek és hátulütők? – írta: icon, 3 hónapja

Kicsomagolás, ismerkedés a telepítés előtt

Fontosnak tartom ezt a folyamatot bemutatni, meg másnak is javasolni, hogy bár idő, meg fáradozás, de felbecsülhetetlen infók derülnek ki, ahhoz hogy ne az átköltözés alatt ütközzünk agyérgörcsöt okozó problémákba.

Itt már azért tisztességesen szétkaptam, felbuzdulva egy-két Youtube video-n is (több nem is nagyon van...)

A következő képen a többi fődarab látható, a legkisebb lemez SSD- és VGA-támasz, a már sokat emlegetett tápegységtartó idom, illetve az alapmagassághoz képest 3 és fél cm-el megemelhető vízhűtés-keret.

Van egy nagyon üdvözölendő részlet: a távtartók második oszlopában olyan darabok vannak, amelyekhez hasonlókat M.2-es foglalatoknál használhatunk, vagyis megvezeti és pozícióban tartja az alaplapot.

És még egy pozitívum, azok a hátsó takarólemezek. Egyrészt kapunk négyet a csavarozható fajtából, de a kitörhetőek sem éppen azok a vékonyka megoldások, mint más gyártóknál tapasztaltam. Hármat kiszedtem pont olyan leosztásban, mint a leváltandó gépházban volt, így kettőt kellett kitörnöm. Meg nyilván kettőt a függőleges rögzítés keretéből.

Annyi furcsaság azért van, hogy a youtube-on fellelhető videóban a csavarozható takarólemezeket külön kapjuk, de nem zavar hogy nem kell plusz négyet kitörnöm.

A másik dolog, amit észben kell tartani, minden olyan eset, amely a hátsó takarólemezeket, vagy bővítőkártyákat érinti, azzal jár, hogy nyilván ki kell emelni a függőlegesen beépített VGA-t, ha így oldottad meg, illetve ki kell szedni a keretet, mert alapból a bővítőkártyák rögzítésében is részt vesz az idom. Az egy másik kérdés, hogy alapos végfelhasználó minden kártyát csavarral rögzít.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!