Gépépítés kompromisszum nélkül

Milyen GÖRBE úton raktam össze a gépet, mely lehozza a csillagokat a TÜKÖRsima élű égboltról? – írta: d@vee, 7 éve

Zárszó

Ki ne felejtsem, monitort is cseréltem, mert a régi csak 30"-os volt és a felbontása csak 2560x1600 pixel volt. Így sajna nem láttam be elég jól a terepet Minecraft-ban.

Az új világító szobadíszem az LG 34UC98 lett. És képzeljétek, ingyen volt. Ugyanis akkora szerencsém van, hogy a LowSoftware oldalán lévő (főként szoftverekkel foglalkozó) nyereményjátékon nyertem, ahol faék egyszerűségű, ámbár kicsit értelmetlenül átírt kérdések megválaszolása után engem sorsoltak ki nyertesnek. Na jó, nem ért meglepetésként, mert majdhogynem inaktív vagyok azon az oldalon és mindig az ilyenek nyernek.
Emiatt alig vettem észre az értesítő email-t, amiben a címemet kérték. De mindegy is, megvan a monitor. Igaz nem 8K, de a 3440x1440 pixelt ki tudja hajtani a vas 120fps-el. Ami mint említettem, Gamer létszükséglet. Az őrület határán vagyok, amikor beesik 120 alá és azonnal megérzem. Minden alkalommal csak ilyenkor tudnak legyőzni online multiban. Bele sem megyek inkább.

Végezetül szükségem volt új egérre és billentyűzetre is. Mondanom sem kell, gamer egér és bill nélkül nem játékos a játékos. Ezek gyakorlatilag játszanak helyetted. Tisztelned, szeretned és kultuszt kell emelned köré, hirdetve hogy manuális billentyűzet az egyetlen és igaz, egér pedig csak 1000Hz-n lesz valóban játék közben szabad.
Így a választásom a Razer Naga Epic Chroma egérre és a szintén Razer BlackWidow Chroma manuális betűhalomra esett.

Mindent egybevéve szerintem az optimálisan elköltött pénz egy elég szép gamer csúcs király PC-t hozott. Alig várom már, hogy feltöltsem a gépigény oldalára és rákérdezzek, el fog-e futni rajta a Battlefield 1. Tudjátok, csak hogy irigykedjenek, mikor meglátják a gépemet(kacsint).

Nem csinálok játéktesztet, mert felesleges. Aki nézegetni szokott apróhirdetéseket úgyis tudja, hogy a 20 ezer forintos laptop képes "tök jól" elvinni a GTA5-öt, akkor az én gépemnek sem okoz gondot semmi.

Mellesleg laptop. Akik hordozható gépen akarnak játszani, azokat csak sajnálni tudom. Azon a pici izén szórakozni nem lehet. Az mindegy, hogy hordozható, vékony, sokkal kisebb, mint egy PC, több órát megy akksiról, valamint van belőle 4K-s kijelzős, SLI-s 1080-al szerelt. A laptop játékra NEM való, nem is lehet arra használni igazából. Ne, ne kezdjetek nekem magyarázni kommentekben. Úgy is nekem van igazam. Ti is tudjátok legbelül.

Akik elolvasták idáig anélkül, hogy kommentben keresztre feszítsenek, azoknak köszönöm.
Ez az írás egy komolytalan körítésű, mégis komoly tartalmú és üzenettel bíró olvasmány, mellyel görbe tükröt szerettem volna állítani a közösség aktívan és kevésbé aktívan fórumozó olvasóinak.

Az előbbiekben összeírt két konfiguráció mindössze a képzelet szüleménye. Bármilyen nemű hasonlóság valós előre elkészített, vagy otthon összerakott PC-vel pusztán a véletlen műve.
De ha valamelyik sorban magadra, esetleg fórumtársadra ismersz, az már nem.