Gépeim története 1997-től 2017-ig

Asztali konfigurációim és a meghatározó játékok az elmúlt 20 évből. – írta: Redneck, 7 éve

Bevezető

A nemrég felbukkant IBM unboxing videó kellemes emlékeket idézett bennem, végiggondoltam, milyen asztali gépeket használtam az első IBM-es élmény óta. Így született végül ez a cikk.
20 év sok idő, a hardverek és a játékok sokat változtak ennyi idő alatt. A rövidebb konzolos, notebookos kitérőket kihagyva, szeretném bemutatni eddigi számítógépeimet, megemlíteni a generációhoz tartozó emlékezetes játékokat.

1992-1994
Nagybátyám programozó volt a '80-as, '90-es években, néha otthon is videóban szereplő IBM géphez hasonlón dolgozott. A gép és a billentyűzet hangját sosem felejtem el. Ahogy azt sem, hogy kikapcsolás után letakarta, és védőborítást rakott a billentyűzetre.
Rajta kívül senki sem használhatta, de mikor új számítógépe lett, a régit megkapták unokatestvéreim.
Nagyon megtetszett, amire tudtak megtanítottak, így nem voltam elveszve az operációs rendszerek és programok közt (MS-DOS, Norton Commander, Windows 3.1). Sajnos nem tudom melyik típus volt, de megkérdezem, biztos megtartották. A játékok nagy és kis floppykon vándoroltak az ismerősök között.

Számomra emlékezetesek ebből az időszakból:
Commander Keen, Test Drive, Lotus 3, Street Rod 1-2, Stunts, Iron-Man, Alone in the Dark, Spider-Man, Prince of Persia, Mario, Wolfenstein 3D, Catacombs 3D, Duke Nukem 1-2, Airborne Ranger, Prehistoric 1-2, DOOM, Heretic, Hexen, Jazz Jackrabbit, , The Incredible Machine, PGA Golf, Indycar, Grand Prix, Descent, Megarace, Action Supercross (magyar fejlesztés, később Elasto Mania néven futott)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények