Google Pixel 3a - a megfizethető Pixel?

A Google új, középkategóriás készülékei olcsóbban nyújtják a Pixeleknél megszokott tulajdonságokat. – írta: ghiottone, 5 éve

Doboz, külső

Egy nem túl nagy dobozban a telefon mellett találunk egy 18W USB-Power Delivery típusú gyors töltőt, egy fülhallgatót, egy USB-C 2.0 adatkábelt valamint egy USB-C to USB-A adaptert. A Pixel 3-hoz adott USB-C fülhallgató helyett itt egy egyszerű 3,5 milliméteres jack csatlakozós fülest kapunk. Tok sajnos nem jár a készülékhez. A szokásos leírások mellett még egy SIM tű található a dobozban.

A gyárilag mellékelt töltő harminc perc alatt 46%-ra töltötte a telefont 7%-os értékről, ami 39 százalékot jelent. Körülbelül másfél óra alatt lehet teljesen feltölteni a 3000 mAh kapacitású akkumulátort.


[a doboz tartalma]

A prémium szegmensben általánosan elfogadott üveg helyett egy olcsó és régebben jól ismert anyagból - a polikarbonátból készült a hátlap. Egy-két bemutatóban a Pixel 3 üveghez hasonló tapintású hátlapjáról beszéltek, de ez az érzet valahogy számomra nem jött át. Koppintásra is egy olcsó, de jó minőségű műanyagot kapunk - tetten érhető tehát a spórolás, de legalább nyugodtak lehetünk abban, hogy ha leejtenénk a készüléket, akkor nem fog szilánkosra törni a hátlap. A 30 fok feletti nyári időben egyáltalán nem lehetett érezni, hogy csúszós lenne a hátlap, hanem inkább pont az ellenkezőjét tapasztaltam, mert nem akart kiesni a telefon a kezemből.


[Google Pixel 3a]

A fizikai méreteket tekintve egy 151,3 x 70,1 x 8.2 mm-es készüléket kapunk. Az előlapon - a mai trendekkel ellentétben - viszonylag vastagabb kávák szegélyezik az 5,6 colos 1080 x 2220 pixeles, 18.5:9 képarányú 441 ppi-s OLED panelt. A panel nem a legvilágosabb - elvileg 451 nit körüli maximális fényerővel rendelkezik. Számomra érdekes volt, hogy a szabad szemmel 50 százalékosnak ítélt fényerő a gyári csúszka alapján már inkább a 70 százalékos értékhez volt közel kikapcsolt adaptív fényerő mellett.

A kijelzőméret telefonhoz viszonyított aránya 75 százalékos. Az előlapra nem Gorilla Glass, hanem a japán gyártmányú Asahi Dragontrail Glass került - ami egy könnyű, flexibilis, karcálló, kémiai úton megerősített üveget takar.
A Mohs-féle keménységi skálán összehasonlítva a Gorilla Glass 4-est és a Dragontrail Glasst látható, hogy mindkét üveg keménységi, illetve a karcokkal szembeni ellenállósági szintje 7-es.


[Dragontrail vs Gorilla Glass]

Az előlapon bal felső oldalt egy kamera, valamint középen egy hangszóró található. A telefon bal oldalán található az 1 nano SIM kártya befogadására alkalmas SIM tálca. A telefon nem bővíthető micro-SD kártyával így összesen 64 GB tárolóhellyel kell beérnünk, amiből a rendszer majdnem 15 GB-ot elfoglal, így ténylegesen 49 GB marad a felhasználói adataink, programjaink, médiatartalmaink tárolására.

A készülék jobb oldalán a hangerő szabályozó és felette a bekapcsoló gomb található. A gombok nyomáspontja megfelelő, nem lötyögnek. A bekapcsoló gomb a fehér hátlapos verzió esetén narancs, míg a lilás változatnál zöld színben pompázik feldobva ezzel egy kicsit az unalmas színösszeállítást.


[alsó rész]

A készüléken alul, középen található a 2.0-s USB-C csatlakozó, amelyet egy hangszóró- , és egy mikrofonnyílás szegélyez. Felülre került egy mikrofon, valamint a 3,5 milliméteres Jack csatlakozó. A Pixel 3-al ellentétben IP védettséget sajnos nem kapott a telefon és nincs információ a lehetséges fröccsenések elleni nano védelem meglétéről sem.


[Felső rész - 3,5 mm jack]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt