Google Pixel 3a - a megfizethető Pixel?

A Google új, középkategóriás készülékei olcsóbban nyújtják a Pixeleknél megszokott tulajdonságokat. – írta: ghiottone, 5 éve

Kamera, multimédia

Követve a Pixelek hagyományos kamera rendszerét a hátlapon itt is csak 1 szenzort fogunk találni. Nincs plusz lencse. A fő kamera megegyezik a Pixel 3 & 3 XL-ben megtalálható Sony IMX363-as egységgel, így egy 12,2 megapixeles, f/1.8 rekeszértékű, 28mm, 1/2.55", 1.4µm szenzort kapunk dual pixel technológiával, fázisdetektálós autófókusszal, kéttónusú LED-del és optikai képstabilizátorral kiegészítve. A szelfikamera egy fix fókuszos IMX355 szenzor 8 megapixellel, 24mm, 1.12µm, f/2.0 rekeszértékkel.


[Kamera módok]


[Kamera – további lehetőségek]

A Továbbiak menüpont alatt érhető el:
- Éjszakai mód,
- Körpanorámakép mód,
- Fotófülke,
- Lassított felvétel (1/4, vagy 1/8-as sebesség),
- Timelapse (1x, 5x, 10x, 30, 120x)
- Játszótér – AR Playground és
- Google Lens.


[Kamera beállítások]

Az általános beállításokon belül kapcsolható a hely koordinátáinak mentése az elkészült fényképeinkre, a kamerahang illetve a Google Lens megjelenítésének opciója. A hátlapi és az előlapi kamerán a fotók elkészítésekor 6-6, a videók készítésekor pedig 3-3 felbontási lehetőség közül választhatunk. A főkamera maximálisan 4K-s videókat 30 képkocka per másodperccel tud rögzíteni. A videó stabilizáció kikapcsolható.
A speciális beállításoknál a koszos lencsére figyelmeztethet az alkalmazás, emellett a HDR+ kézi vezérlőjét is kirakhatjuk a fotó mód felületére, így kikapcsolhatjuk, automata módon hagyhatjuk, vagy mindig bekapcsolva lehetőség közül választhatunk fotózáskor. A RAW+ JPEG kapcsolóval lehetőségünk van a fotók készítésekor nyers, módosítatlan RAW fájlként egy külön mappába lementeni a képeinket is. Utolsó kapcsoló a videók hatékonyabb H.265/HEVC formátumban történő mentését teszi lehetővé.
Külön manuális móddal nem rendelkezik a gyári kamera alkalmazás.

Alább látható pár kép. Normál fényviszonyok mellett jó minőségű végeredményt kapunk. Megfelelőnek tűnik az élesség, és a szín is valósághű. A Pixel 2/2Xl, 3/3Xl-ben megtalálható hardveres extra - a Pixel Visual Core itt nem érhető el. Az SD670 önerőből, a CPU és a GPU segítségével is megoldja a HDR+ képfeldolgozást, csak picit lassabban.

[kamera képek]

Videók: [videó 1] [videó 2]

A fotók készítésekor a 30 fok körüli hőmérsékletnek + a HDR magasabb energiafelvételének köszönhetően melegedett a telefon, de mivel nem folyamatosan készültek a fotók, így volt alkalma lehűlni. Hosszabb igénybevétel esetén azonban előfordulhat, hogy a telefon értesítést küld arról, hogy felmelegedett és ezért lassabban reagálhat.
FM rádió nincs. Az alap zenelejátszó a Play Zene alkalmazása. A Google Fotók az alapértelmezett kép- és videó megjelenítő alkalmazás. A korábbi Pixelekkel ellentétben a korlátlan, ingyenes tárhely sajnos nem érhető el a képek és a videók eredeti minőségben történő tárolására.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt