Google Pixel 4a - középkategória újratöltve

A tavaly bemutatott 3a méltó folytatása: egy viszonylag olcsó Pixel a megszokott kamera teljesítménnyel. – írta: ghiottone, 3 éve

Bevezető

Többszöri halasztás után 2020. augusztus 3-án mutatta be a Google a Pixel termékvonalának új tagját, a Pixel 4a-t. A középkategóriás Pixel az 1 évvel korábban kiadott – nem mellesleg jól sikerült középkategóriás – 3a utódjaként fogható fel, azonban most nem találkozhatunk XL variánssal és a majd 2 hónappal később megjelent 4a 5G is inkább tűnik az 5-ös lite verziójának, mintsem a bemutató tárgyát képező 4a nagytestvérnek.

[Google Pixel 4a]

A Pixel 4a Google kiadású telefonként 3 évig fogja kapni a folyamatos biztonsági frissítéseket és a főverzió frissítéseket. Androidos vonalon jelenleg ez a maximum, amihez legközelebb az Android One telefonok 3 éves biztonsági- és 2 éves főverzió frissítése, az ehhez hasonló támogatást nyújtó OnePlus mobilok valamint a Samsung pár hónapja bejelentett terméktámogatása van.


[Pixel 4a sajtó videó]

A 2019-es év Pixel telefonok eladási adatait tekintve láthatjuk, hogy a 7,2 milliós darabszám messze van, attól, amit a TOP 10-es gyártók elértek múlt évben. Amíg a Pixel 3a/3a XL bejelentését követő 2 negyedévben 3 millió eladott darabszámot, ugyanilyen idő-intervallumban a 3/3XL 3 milliós darabszámot, addig a 4/4XL már csak 2 milliót tudott elérni. Ebből a csökkenő tendenciából és a COVID-19-es világjárvány miatti megszorításokból kiindulva, a 4a/4a 5G/5 esetében már csak összesen 3 milliós eladási számot tűztek ki célul a 2020-as évre.

[Google Pixel 4a]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények