Gyere el a 8. BRSZK-ra!

Ismét tárt karokkal, rengeteg retro számítógéppel és egyéb látványos dolgokkal várunk titeket! – írta: bacsis, 4 hónapja

Hölgyek-Urak!

Odáig jutottunk, hogy elmondhatom, immár a 8. alkalommal lesz megszervezve a BRSZK, azaz a Bacsis Retro Számítógép Kiállítása!

Az elmúlt alkalmak már csak arra is jók voltak, hogy rengeteg sok tapasztalatot szerezzünk a csapatunkkal, így biztosítván azt, hogy évről évre emeljük a színvonalat! Igen, jó eséllyel a soron lévő BRSZK-n is el fog menni a villany, s lesz egy-egy gép, ami meg fog hibásodni a kiállítás alatt/előtt, de azt biztosíthatom, hogy ezúttal is szívünket-lelkünket kitesszük azért, hogy ti, kedves látogatók, jól érezzétek magatokat!

Kérlek engedjétek meg, hogy akkor ezúton hivatalosan is bejelentsem, sok szeretettel várja a látogatókat a 8. BRSZK!

2023. június 24-én, szombaton 10-20 óráig, 25-én vasárnap 10-18 óráig várjuk a kedves érdeklődőket!

A helyszín változatlan: Füle, Petőfi S. u. 12. - Sportcsarnok

Mint ahogy fentebb is írtam, mindig igyekszünk, szebbek-jobbak-ügyesebbek-okosabbak lenni, ez idén is így lesz! A BRSZK keretein belül kb. 30 fő segédkezik ilyen-olyan formában! Természetesen a háttérben tevékenykedő társaim munkája is épp annyira fontos, mint a kiállítóké, ám a látogatókat mégis az utóbbiak munkája/gyűjteménye fogja érdekelni! Lássuk tehát, idén mi az, amit felvonultatunk?

A közel 20 kiállító közül:

Ezúttal is Frescho-val nyitnám a sort, akinél most is lesz minden, ami nem x86, de meghatározó volt a 80-as és 90-es években, az Acorn-tól kezdve a C64-en át a ZX Spectrum-ig!

Hege & MrDozer: mivel a Commodore volt a legfajsúlyosabb márka a PC mellett, idén MrDozer és Hege egy külön standot működtet a márka szerelmeseinek néhány érdekességgel, kiegészítővel. Egy igazi ritkasággal is bővül a kínálat. A különleges vendég egy nem túlzottan ismert modell, a C116-os lesz.

Schilence videokártya gyűjteménye eddig sem hiányozhatott a kiállításról! Idén sem fog. Ő is folyamatosan bővítgeti/reszelgeti gyűjteményét, így aki tavaly (is) látta a VGA-s szekciónkat, garantáltan idén is fog újdonságokat látni.

Mivel VGA kártyákból soha nem elég, így Cocoon-Z is beszáll a videokártya kiállításba, továbbá bemutatja a szintén minden évben látható, hatalmas, dobozos PC játék gyűjteményét.

Cocoon-Z a retro-lanparty sarokért is felel. Egymás vagy akár Cocoon-Z ellen idén már egy, akár futballcsapatot lefedő gépparkon mérkőzhetnek meg a játékosok!

Robi BALBOA Szintén szerves tagja volt már korábban is a kiállításnak, ám eddig inkább a háttérben segédkezett. Tavaly már kapott egy kisebb szekciót magángyűjteménye, ám azokat még tovább bővülve, immár különálló kiállítóként fog szerepelni a BRSZK keretein belül. Tőle is VGA kártyákat, különleges alaplapokat lehet majd látni.

Madara-san hadrendbe állítja a retro konzolokat, Nintendo, Sega és a Playstation több modellje is kipróbálható lesz, illetve tervezi, hogy idén kisebb előadásokat is fog tartani!

Pdaw pedig a manager kalkulátor és PDA gyűjteményével kápráztatja el az érdeklődőket!

ndman77 az előző kiállításhoz csatlakozott először, és eldobtuk az agyunk a szépen "megkomponált" standja előtt, ahol mobiltelefonok voltak láthatóak. Idén még tovább csiszolja a részlegét, és ismét megmutatja telefonjait/hordozható készülékeit.

Alpi ahogy eddig is megszokhattuk, beizzítja az extrém-tuning részleget, és nem fogja sajnálni a szárazjeget, így minden MHz-et kisajtol, amit csak lehet!

Bacsis azaz jómagam részéről a CPU gyűjteményem ezúttal is kiviszem, ami ismét tovább bővült újabb példányokkal, illetve az első x86 alapú PC-től kezdve, közel napjainkig, idén is évről évre követhető lesz a PC számítógépek fejlődése.

Természetesen az évről évre tovább bővülő gázplazma kijelzős gépek sarka sem fog hiányozni!

De a fentieken kívül is több kisebb-nagyobb érdekességet szeretnénk még bemutatni, ilyen például a 4 játékos módban játszható Dyna Blaster projektorral kivetítve, vagy a LaserDisc lejátszó.

Bónuszként Dodi immár harmadik alkalommal hozza el csodálatos makett gyűjteményét. Ha Panzer General rajongó vagy, tuti megdobban a szíved.

Pali is jön ezúttal is. Legutóbb ő hozott ki egy rádióamatőr állomást, s mutatta be az erre fogékony érdeklődőknek. Ezúttal csavar még egyet a sztorin, és külső eszközök nélküli, pont-pont közötti összeköttetéseket fog létrehozni más rádióamatőrökkel, illetve ki lehet majd próbálni a MORSE kommunikálást is.

És most engedjétek meg, hogy külön kiemeljem az újonnan csatlakozó kiállítóinkat:

Ezúttal is csatlakoznak hozzánk új kiállítók:

Yutani, aki bizonyos körökben a hangkártyáiról ismert, s ezt idén szívesen be is mutatja, továbbá érdekes, és ritka VGA kártyáival.

quailstorm szintén telefon gyűjtő, aki szeretné bemutatni a látogatóknak a múlt, és a jelen találkozását a készülékeinek segítségével, továbbá a mára elfeledett okostelefon platformokat és technológiai vadhajtásokat interaktív formában. Kipróbálható lesz néhány módosított szoftverű készülék, valamint a PC és a telefon összekapcsolásának korabeli formái.

skutaigergo extrém alacsony fogyasztású, értsd: Atom processzoros termékeket gyűjt. Nyakamat rá, nem sokan gyűjtenek ilyesmit. Hála neki ilyen termékeket is meg lehet most már csodálni a rendezvényen.

Vorszki Ádám, cingarius dobozos alaplapokban, és VGA kártyákban utazik, így tőle pedig dobozos alaplapokat, és VGA kártyákat lesz lehetőségünk megtekinteni.

Végül, de természetesen nem utolsó sorban kérlek engedjétek meg, hogy bejelentsem, Sakman, a regamex kiállítás szervezője/tulajdonosa is tiszteletét teszi nálunk, ám ezúttal, mint BRSZK-s, és ő is beszáll a csapatunkba, s állít ki pár érdekességet a gyűjteményéből.

Úgy érzem, így is elég hosszúra engedtem, pedig a ténylegesen látható dolgok töredékét is alig említettem meg. 800 négyzetméter ezúttal úgy érzem, maximálisan ki lesz használva, s bátran mondhatom, az ország legnagyobb ilyen jellegű kiállításává nőttük ki magunkat, tehát bőven lesz látnivaló! Várunk szeretettel!

Záró soraimban pedig kérlek engedjétek meg, hogy ezúttal is felhívjam a támogatás lehetőségére a figyelmet!

A kiállítás eljutott arra a szintre, hogy a költségek egyre jobban emelkednek, viszont továbbra is magánszemélyként szervezem/szervezzük meg a többi kiállító társammal együtt. Némi tanácskozás után arra jutottam többedmagammal, hogy biztosítom a lehetőséget, hogy a kiállításhoz bárki hozzájárulhasson. Természetesen magánszemélyeknek a hozzájárulás lehetősége eddig is biztosított volt a helyszínen, de mostantól, aki szeretné támogatni a rendezvényt az megteheti!

A támogatásért cserébe, reklámfelületet tudunk biztosítani! Amennyiben úgy gondolod hogy akár cégként szeretnéd támogatni a rendezvényt, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot!

Orsovai Sándor
06705129659

Természetesen bárki adományozhat a következő bankszámlaszámon:
OTP Bank: 11773391-03708116

Minden támogatást örömmel fogadunk!

Előzmények