Haier XShuai HXS C3 – a mosolygós kis béka

Komoly népszerűségre tettek szert a robotporszívók, csodát azonban ne várjunk, a működtetésükhöz kell az ember. – írta: bloggiold, 6 éve

Tesztüzem

Első használatba vétel előtt, rakjuk fel tölteni a porszívót legalább öt óra hosszán keresztül. Az energiával feltankolt szerkezetet munkába küldeni négyféle módon lehetséges. A legegyszerűbben a robot digitális kijelzőjén lévő az Auto gomb megnyomásával lehet. A második mód, a távirányító használata, ahol kiválaszthatóak a takarítási üzemmódok és manuálisan irányítható a gépszörny útvonala.

A harmadik mód, az Amazon Alexa asszisztensét használva, hanggal irányítani a Haier porszívót. Sajnos ehhez külön eszköz kell, ilyennel nem rendelkezem, ezért ez nem volt kipróbálva.

A negyedik lehetőség, applikáción keresztül a telefonunkkal. Ehhez első lépésben le kell tölteni a Huiba nevű alkalmazást a Play Áruházból vagy az App Store-ból. A telefonszámunk megadásával regisztrálunk, majd beírjuk az SMS-ben visszaérkező kódot. A robotporszívó oldalán lévő QR-kóddal hozzáadjuk az eszközt, itt jegyezném meg, hogy érdemes menteni a kódot, mert ha a későbbiek során lekopik a matrica, egy másik telefon esetén nem fog összejönni a telefonos móka. Ezután a Wi-Fi felhasználónév és jelszó megadása következik. Majd a következő lépésben tartsuk lenyomva az Auto gombot a porszívón, persze előtte emeljük fel a kicsikét, mert rögtön harcba indul a robotunk. Pár másodperc múlva csippan, ekkor a telefonunk Wi-Fi beállításaiban megkeressük „HUIBA”nevű hálózatot és csatlakozunk hozzá. Et voilà, kész is vagyunk.

Az alkalmazáson keresztül irányíthatjuk, akár a kamera képe alapján is a robot mozgását, valamint takarítási módokat választhatunk. A beállításokban állíthatunk be időzített takarítást, új felhasználóként hozzáadhatjuk családtagjainkat, vagy a robotporszívó szoftverét frissíthetjük, ami meg is történt, az első bekapcsolás után. Ha takarítás közben valamilyen hiba lép fel, üzenetben kapunk értesítést.

A XShuai HXS – C3 ötféle takarítási módot tud. Ezek lehetnek: Automata mód, Spot (körkörös takarítás), Z-alakú tisztítás, Edge (élek takarítása) és a Vacuum (nagy teljesítményű szívás).

Nagy előny, hogy használható porszívóként, felmosó robotként és a kettőt kombinálva, hibrid módban is. Az utóbbi előnye, hogy az egyébként is egymás után folytatott két tevékenységet egyben elvégezhetjük, időt és energiát megspórolva. Van még egy hasznos extra, ami a P2P átviteli technológia támogatása. Ennek segítségével felhívjuk az okos porszívókat és videó beszélgetést folytathatunk az otthoniakkal. Házőrzőként is bevethetjük a robotmindenest, kamerán keresztül körbenézünk a lakásban, lecsekkoljuk házi kedvencünket, vagy lefényképezzük az illetéktelen személyeket a lakásunkban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • ILIFE V5S Pro robotporszívó

    Porszívó minden háztartásban van, de feltételezem, hogy kevés ember van a világon, aki szereti is használni őket.