HaiPai i9377, Samsung Galaxy S3 klón

A kínai másolóüzemek teljes kapacitáson működnek, de néha-néha némi egyedi ötlettel is előrukkolnak. – írta: iMaverick, 11 éve

Szoftver

Alap Jelly Bean 4.1. Pont. Se egyedi launcher, se egyedi programok. Illetve egy egyedi programot mégis találunk, ez a SIM manager. Nyilván a dual SIM miatt lett telepítve, csak olyannak, mint én, aki egy kártyával használja a telefont, nem sokat ér. A magyar nincs a támogatott nyelvek között, így marad az angol.

A Galaxy S3 "víz" effektjét azért átemelték. Bájos.

A "teljes" átalakításhoz még javasolnám a Play!-ről beszerezhető valamely S3 Dandelion live wallpapert. (Nekem ez jött be a legjobban.)

Voltaképp minden szoftver adott, amire szükségünk lehet (GMail, Fájlkezelő, Böngésző, Zseblámpa, satöbbi). Természetesen a Play!-ről mindent be lehet szerezni, ami még ezeken felül kellhet.

Sajnos nem mehetek el szó nélkül egy-két bosszantó apróság mellett. A gyári böngésző például néha elfelejti megjeleníteni az oldal alját. Oké, ez megoldható egy másik böngésző telepítésével, sőt, valószínűleg egy esetleges frissítés ki is javítaná ezt, csak éppen ez az egyik nagy problémám a készülékkel: igencsak kétséges akár a jelenlegi Androidra letölthető frissítés, vagy egy komplett verziószámú leendő frissítés elkészülte.

Főzött ROM-ról még csak nem is hallottam, pedig napok óta guglizok, hátha...

Root

Az egyetlen sikerem, hogy sikerült kiderítenem a rootolás mikéntjét: LINK

Egy rövid leírás:
Az USB-s driverek legyenek telepítve. (Eszközkezelőben ne legyen sárga felkiáltójel!)
A telefonon legyen az USB debug mód és a nem Play-es eredetű app-ok telepítése engedélyezve. Dugjuk rá a készüléket az USB-re, majd a korábban a PC-re kicsomagolt root mappájában a runme.bat-ot futtassuk le. Ennyi. Nem kell leállítani a telót vagy ilyesmi. A végén a bat újraindítja. (Megj.: a CMD-s ablaknak Rendszergazdaként kell futnia.)

Azoknak, akik esetleg vizuálisabb típusúak: Youtube videó

Eredeti ROM visszarakása:

Ez kicsit már keményebb dió.
Először is szükség lesz a telefonhoz való "preload" driverre. Majd pedig a gyári Droidra és egy SP Flash Tool nevű programra. Kérésre felrakom őket egy online tárhelyre. Sokféle verzió van fent a neten, és nem mindegy melyik SP Flash Tool-t használjuk.

A telepítés menete:

1.: A telefont lekapcsoljuk, majd kivesszük belőle az akksit.
2.: A PC-re rádugjuk az USB-vel, ekkor bekéri a preload drivereket.
3.: Lehúzzuk az USB-ről, majd elindítjuk az SP Flash Toolt.

4, A legfontosabb, hogy az adott SP Flash Toolhoz legyen meg az MTK6577_Android_Scatter_emmc.txt fájlunk. Enélkül nem megy!
5, Egy mappába másoljuk össze amiket fel akarunk rakni (pl. Recovery.img) és legyen ott a 4-es pontban említett Scatter_emmc.txt is.
6, Az SP Flash-ben tallózzuk ki a Scatter_emmc.txt-t. Ekkor minden mást is beállít a program, amit fel akarunk rakni, és lát abban a mappában.
7, Klikkeljünk a DOWNLOAD gombra - ekkor lehet, hogy ad egy figyelmeztetést, de mi klikkeljünk a folytatásra.

8, VIGYÁZAT! Ha most rádugjuk az akkumulátor mentes i9377-et az USB-re, akkor kérdés nélkül be-flash-eli a programokat!!!! Persze ha mi pont ezt akarjuk, akkor nincs baj. :)

9, A végén a zöld kört kell látnunk. (Figyelem! A képeken nem a komplett ROM felrakása látható! Abban az esetben jóval több minden van beállítva az SP FT-nak.)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt