Házbemutató: Yeong Yang YY-5601

Masszív, jól szerelhető, tágas és nem utolsó sorban hűvös kuckó és végre a pontos neve is ismert! – írta: Dominó85, 12 éve

A külső


A ház bal profilja

Amint az elsőre szembe tűnik, a fenti frontpanel kitüremkedik a ház elejéből. Nekem ez személy szerint nagyon bejön. Karakteresebbé teszi a házat, markánsabb megjelenést kölcsönöz neki.


Ajtó nyitva

A ház eleje nyitható (ajtós verzió), amely mögött 4db 5,25"-ös bővítőhely lapul. Ezek nem rácsosak, hanem sima műanyag takarók. A legfelső hely előtt az ajtón kialakított rugós tálcakiadó hely és gomb van. Ötletes. További pozitívumként említeném meg, hogy az ajtó 2 elemből áll és teljesen a ház bal oldalának simítható, vagy akár le is vehető, ha valakit zavarna. Utóbbinál picit fura a helyzet, mivel a 2. kisebb elem nem vehető le (igaz, legalább fekete :D)


A jobb oldali profil

A ház jobb oldallapja egy darab lemezből van kialakítva, semmilyen rácsozás, díszítőelem nem található rajta. Letisztult és kegyetlenül masszív anyag. Ezt nem nagyon lehet hajtogatni és vihart/mennydörgést sem lehet imitálni vele.

Nos. a ház megvan már vagy 10 éves, így az idő vasfoga miatt és használatból eredendően elég sok karc látható rajta.
Ugyanakkor a festésre sem lehet panaszunk, kevés mai kuckóról feltételezném, hogy kibírna ennyi időt.
Tehát igen kiváló minőségű és tartósnak bizonyult a festés. Nem teljesen matt fekete, de nem is ebben fogom megigazítani a séróm. Ujjlenyomatokat gyűjt ugyan, de ezeket maximum vaku mellett venni észre. Könnyen tisztítható a felülete.


Hátulja

Hátulra egy 12 cm-es ventilátor rögzíthető, ennek mikéntjéről a későbbiekben ejtek pár szót. Itt látszik, hogy a ház váza nincsen feketére fújva, hanem anyagszínű, szürke.
Közelebbről megvizsgálva igen vastagnak találtam.1 mm körüli az érték!

Üres járatban mért súlya (konfig nélkül), amit még tavaly rögzítettem... Tessék megkapaszkodni: 11,4 kg.

Az alaplapi hátlap része be van süllyesztve, ennek funkcióját nem vágom, de az összképbe beleillik. PCI bővítő helyekből 7 db-ot kapunk. A táp felülre kerül, amiről megoszlanak a vélemények, hogy jó-e vagy sem. Ezt mindenki maga döntse el. Nekem ilyen is és olyan is van/volt. Egyikkel sincsenek (kop-kop) gondok.


bal oldallamez: CPU feletti rács és az attól balra lejjebb található zár

A rácsos részre 8 cm-es ventilátor és/vagy a CPU-nak segítő hőcsatorna szerelhető fel. Rásegíthetünk a CPU környékének hűtésére. A házat opcionálisan 2 db 12 cm-es ventivel tudjuk hűteni, de erről később. Ha a következő 2 képet nézitek láthatjátok, hogyan nyílik az oldallap. Ehhez anno volt egy kulcs is, de az idő során elkallódott valahová. ;]


nyitás menete I-II.

Alján négy viszonylag magas, sima PC csavarral rögzített "fehér" gumitalp található. Ismétlem ez gumi és nem szilárd műanyag, így a rezgéseket elnyeli.

A belső részeket a ház aljához szegecsekkel fixálták, tartós megoldás, de így sejthető, hogy a HDD-nek szánt helyek nem kivehetőek. Ennek a VGA maximális hosszánál van (negatív) jelentősége.


kuckó alja

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Revoltec Seventy 2 ház bemutató

    A ház jól tükrözi a minőséget, és a használhatóságot, amire tervezték, de a táp elhelyezése problémás és hangos a ventilátora.