How2Travel – Amerika

Amerika egy fura hely számomra, de próbálok nektek segíteni abban, hogy könnyebb legyen a kijutás és az ottlét. – írta: ATM_automata, 8 éve

Szállás és autóbérlés

Az autóbérlés és szállásfoglalás mind elintézhető a neten keresztül, már itthonról is. Mi az Alamonál béreltünk autót, itthonról. Ez így utólag egyértelműen jó döntés volt. Megérkezésünkkor egyből mentünk a Car Rental Centerbe, ahol egy rövid adminisztráció és bankkártyabemutatás után már mehettünk is kocsit választani. Nagyjából 120.000 Ft-nak megfelelő dollárért tudtunk egy 7 személyes 3.6-os Dodge Journeyt bérelni 16 napra. Ami 4 főre lebontva és fizetve a legkisebb tétel volt az egész út költségeit tekintve.
(Ennél már csak az üzemanyagra fordított költség volt kevesebb, 1.99 $/gallon.) Kilométer-korlátozás nincs, 3000 km-t mentünk az autóval.

Az autóbérlés, csere (volt egy eresztő hátsó kerekünk 2 nap után, így a kocsit visszavittük és cseréltük egy másikra) és végül leadás egy meglepően gyors és rugalmas procedúra volt, nagyjából nem is foglalkoztak semmivel, csak elvették a kulcsot és mehettünk is tovább.

Ami fura, hogy tempomat volt a kocsiban, de pl. navigáció és tolatókamera/radar nem. A navi feláras, külön kell kérni. Mi mobiltelefonos navigációval oldottuk meg a dolgot, mind a Waze, HERE Maps vagy Google Maps tökéletes, érdemes ezeket előre feltelepíteni a kütyünkre, amit magunkkal viszünk az útra.

Fizetős utak

Sokfelé, főleg a nagyobb utakon, autópályákon fizetni kell a használatért. Ahol van fizetőkapu, ott simán megoldhatjuk kp. a dolgot, ahol nincs, ott rendszám alapján utólag kell fizetni. A mi esetünkben a hazaérkezést követően az Alamo ráterhelte a kártyánkra ennek a díját, kb 6.000 Ft értékben, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem volt számottevő költség ez sem.

Az már itt is kiderülhet a számotokra, hogy mindennek az alapja az utazás során az internet! Tehát erre ne sajnáljuk a pénzt, de később külön fejezetet is szánok majd erre.

Szállásfoglalás

Az utunk tulajdonképpen egy floridai roadtrip volt; Miamiból indultunk, és bejártuk körbe az egész félszigetet, majd visszatértünk Miamiba újra. Az egész út során a szállásfoglalás okozta a legnagyobb fejfájást. A szállások drágák és nagyon nagy a szórás árban és színvonalban is. Volt olyan szállásunk, ahol 65 $-t fizettünk 4 főre és szebb, színvonalasabb volt, mint az előző esti, amiért 110 $-t fizettünk szintén 4 főre. Ha lehet előre tudni/tervezni, hogy az ember melyik este merre lesz, akkor jobb és esetleg olcsóbb is előre lefoglalni a szálláshelyeket.

Hasznos oldalak lehetnek a foglaláshoz:
- Kayak.com
- Booking.com
- Airbnb

Az airbnb-s szállások szinte mind elfogynak előre 2 hétre, így ott kevés lehetőség van rá, hogy aznapra vagy másnapra jó szállást fogjon ki az ember – ezzel érdemes számolni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt