"Olcsó belépő" - HP Pavilion G6

Íme a nem is olyan gyenge, belépő szintű HP notebook sulihoz, képszerkesztéshez, kisebb játékokhoz. – írta: Dr.Byte, 12 éve

Belső/Játék

Processzor

A gép belsejében egy Core i3-as processzor ketyeg, melyet már valószínűleg nem kell bemutatni senkinek, de azért mégis leírnám a főbb jellemzőket, ha valaki még csak most ismerkedne vele.

Egészen pontosan egy Core i3 2330M-ről van szó, mely közel 2,2GHz-en számolgat. Eme 2 magos processzor Sandy Bridge architektúrás, mely 32 nm-es gyártástechnológiával készül és támogatja a Hyper-Threading technológiát is. Ez annyit jelent, hogy a 2 fizikai magot 4 logikai magnak mutatja az OS-felé, így "olyan mintha 4 magos procink lenne". Persze ez azért nem jelenti azt, hogy valóban olyan mintha egy "ténylegesen" 4 magos processzorunk lenne. Lássunk is egy kis összehasonlítást:

Videókártya

A megjelenítésért egy AMD Radeon HD 6470M típusú grafikus kártya felel, mely a belépő és középkategóriás szintű gépek között található meg.
Napjainkban már többnyire az előbbiekben, mivel egyáltalán nem játékosok számára készült. A 700/750MHz -en működő (Core) , 64-bites, 1024 MB GDDR3-as memóriával rendelkező kártyát leginkább grafikusoknak és mozizást kedvelőeknek találták ki.
A grafikát illetően, nem 3D-s modellezésre gondolok, csupán a Photoshop-ra és az alternációira.

Mindennek ellenére, régebbi és nagyon kis konfigurációt igénylő játékok elfutnak rajta. (a játék teszteknél majd lehull a lepel) Jöhet az összehasonlítás.:

Játék

Nos, a Pavilion G6-os nem jeleskedik kimagasló eredményekkel a játékokat illetően, mégis okozhat kellemes meglepetéseket. Végül is egy olyan gépről beszélünk ami valahol a belépő és a középkategória útjának a felénél jár. Nem is várhatunk el túl sokat, viszont egy "jó motorral" rendelkező játék (most nem a Crysis 2-re gondolok) valószínűleg szépen elfut rajta.

Mindenesetre azért elindítottam rajta 2 teljesen eltérő játékot, próba cseresznye alapon :)

Az "FPS" értékeket Fraps-al mértem

Nem rossz...gondoltam magamban, miután megnyertük a meccset. :) Az átlag "FPS" -érték 50fps volt, ami High beállítások mellett értendő. Teljesen élvezhető volt a játszadozás. Hogy kicsit komolyabb vizekre evezzünk, úgy gondoltam adjunk valami izzasztóbb programot a masinának. Így települt fel rá:

Nos, igen. A Dead Island nem nagyon virgonckodott a gépen, viszont azért a 23-25 fps-t nagyjából tartotta. Ez az "igénytelen" játékosoknak megfelelő érték, mivel így is játszható a játék csak hát annyira nem baba... De sebaj,ez a gép nem is játéka való. :)

Lássuk a teszteket!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények