HTC Desire 601 - nem csak számok

Egy zseniális, mégis népszerűtlen telefon, ami elsőként örökölte a ONE formatervét. – írta: pixelmester., 10 éve

Külső

A HTC Desire 601 egy letisztult, sőt már primitívnek mondható megjelenéssel bír: semmi díszcsík, semmi felesleges felirat, teljesen funkcionalista a formaterv. A készüléknek úgymond „nincs” oldala, a hátlap egy finom gömbölyítéssel ráfolyik az előlapra. A hátlap egyébként egy nagyon kellemes tapintású, matt anyagból van, amit ugyebár nem nagyon kell a karcolásoktól félteni. A telefon hátoldalán találunk egy szokásos márkajelzést, ami a letisztult külsőhöz méltóan nem túl hivalkodó.

Valamint a LED-es villanó és az optika mellett helyet kapott egy másodlagos mikrofon. A bekapcsológomb bal felül, a microUSB ezzel átlósan, jobb alul kapott helyet. A hangerőszabályzó gombokat szokás szerint a készülék jobb oldalán helyezték el, a fülhallgatót pedig jobb felül tudjuk bedugni. Mivel a csatlakozó egy legömbölyített felületen várja a 3,5 mm-es Jack dugót, nem tudja 100%-osan befogadni azt.

Az előlap alját és tetejét egy-egy hangszórós betét képezi, a felső hangszóró mellett kapott helyet az előlapi kamera, valamint a közelség- és fénymérő érzékelő. A felső hangszóró bal oldalában lett elbújtatva egy kis állapotjelző LED. A szimmetriát az előlapot uraló kijelző töri meg, ami alul egy plusz sávval bővült, amiben ékeskedik egy HTC felirat, illetve egy világító vissza és home gomb. A kijelző-panelt amúgy két oldalról egy-egy nagyon vékony szegély választja el az előrenyúló hátlaptól, ez egy nagyon finom megoldás.

A 601-est nagyon jó kézbevenni, a matt hátlapnak köszönhetően nem csúszik ki a tenyerünkből. Amennyiben egy kézzel használjuk a készüléket, hüvelykujjunkkal is könnyen tapicskolhatjuk az egész képernyőt. (Nagyobb kijelzők esetén már csak két kézzel tudunk ügyködni.)
Számomra a szóban forgó Desire mérete (134,5 x 66,7 x 9,88 mm), és 130g-os tömege tökéletesen megfelel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • HTC Desire vs. HTC One

    A négyéves csúcsmodell a tavalyi csúcsmodell ellen: vajon a maga fénykorában melyik telefon számított jobbnak?

Előzmények