HTC One SV - Száguldás, szerelem

Egy újabb One, mégpedig az SV, mely a HTC első hazánk LTE hálózatain is működő 4G-s okostelefonja. – írta: hurrikan, 11 éve

A kamera(ák), mint hardver(ek)

A készülék hátlapján egy 5 MP-es kamera található. Ez tartalmaz egy BSI-CMOS szenzort, egy 28mm-es nagy látószögű lencsét és egy kép feldolgozó egységet, amit a HTC ImageChip-nek keresztelt el. Maga az optika egyébként F/2.0-ás fényerővel rendelkezik és természetesen nem hiányzik az autófókusz sem. A One SV-ben lévő BSI szenzorbeszállítója a Sony.

De mi is ez a BSI?

Back Side Illumination szenzor vagy Back Illuminated Sensor. Itt Stacked jelenti a képérzékelő-áramkör kialakítását. Magyarra fordítva tulajdonképpen annyit tesz, hogy hátsó megvilágítású szenzor.
A BSI szenzorok mintegy 30%-al engednek be több fényt, mint a hagyományos kialakításúak, s mindezt tetézi még az optika, ami a megszokott F/2,4-eseknél 40%-al enged át több fényt a HTC szerint.

Nézzünk erről egy képet is:

Videókat maximum Full HD felbontásban rögzíthetünk. Már ezek alapján is nagyon jónak kell lennie a kamerának, de a HTC további fejlesztéseket eszközölt a készülékben. A SENSE Image Chipnek köszönhetően máig is egyedül a HTC csúcsmodellek képesek lassított videó felvételére. Hogy a technológia hogyan is működik, eddig nem nagyon tudtunk rájönni, a HTC minden esetre azt állítja, hogy ilyenkor videózáskor, szoftveresen duplázza meg az ImageChip az FPS-t (kép/másodperc), azaz videó sebességet, amit aztán kikockázva lassít vissza. Mivel mindezt szoftveresen és nem hardveresen viszi véghez, kisebb videóminőség romlás tapasztalható főleg, ha a fényviszonyok nem megfelelőek.
A tesztképek és videók a kamera szoftveres elemzésénél lesznek, de erről, azaz a lassított videó felvételről nézzünk meg egy tesztet itt:

A Sense Image Chip további hozományai a következők:

Többnyire ennek a chipnek köszönhető az Always Focus, a VideoPic (fteljes felbontású, esetünkben 5MPX-es fotó készítés videózás közben), a profi HDR, a gyors sorozat felvétel (3,2 kép/másodperc),dDe ez vezérli a változó fényerősségű vakut is.

Nézzünk egy ilyen képet is:

És 100%-os kivágásban:

A harmadik pedig a kamera sebessége, ami az indulási sebességére és a fotózás sebességére egyaránt értendő, hiszen az X és X+-hoz hasonlóan, az SV is másodpercenként 3.2 képet képes készíteni, teljes felbontásban. S ebből egyhuzamban, akár 99-et is képes előállítani, ha a 20-as korlátozást kikapcsoljuk a beállításoknál. Ez bizony mobiltelefonos körökben igen jó teljesítménynek számít.

Itt megtekinthettek egy sorozatot teljes méretben:

[link]

Az előlapi kamera esetünkben 1.6 MP-es szintén BSI modul, ám 2.0 helyett F/2.4-es fényerejű optikával. HD és Full HD videókat egyaránt tud rögzíteni, méghozzá 30 fps sebességgel. Az előlapi kamera ugyan az a modul, ami az X+-ban is megtalálható

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények