HTC Sensation - egy a sok közül?

A Sensation a gyártó két évvel ezelőtti csúcsmodellje volt. Megállja helyét napjainkban? Mire elég most? – írta: Ed3r_X_, 11 éve

Szoftver, hardver

Szoftver:

A külső részletezése után térjünk rá a szoftverre. Mikor a készüléket megkaptam ICS futott rajta (Android 4.0), a szokásos Sense felhasználói felülettel megspékelve (3.6). Sokak szerint szép ez a felület és sok hasznos funkciót is tartalmaz, de számomra átláthatatlan volt, illetve nagyon sok memóriát használt. Ezért lecseréltem a CyanogenMod oldalán található stabil CM 9.1 verziójú ROM-ra, amit nem is bántam meg. Több lett a szabad memória, illetve jobban testre szabható az egész rendszer. Akit még érdekelnek a főzött ROM-ok, ajánlom látogasson el ide.

Pár kép róla:

Hardver:

A telefon lelkét alkotó egység egy Snapdragon S3-as SoC, azon belül is az MSM8260. Többek között ez található az Xperia S, Xperia Ion és a HTC One S telefonokban is. Esetünkben ez egy kétmagos, egyenként 1,2 GHz-es processzort jelent, egy Adreno 220-as GPU társaságában. Ehhez hozzáraktak a mérnökök még 768 MB RAM-ot és 1 GB belső tárhelyet. Lefuttattam két benchmark programot is, lássuk az eredményeket:

Linpack:

AnTuTu:

A számok alapján nem kiemelkedő a készülék, de mint tudjuk, nem mindig a számok döntenek. A készülék gyors, az alkalmazások viszonylag hamar megnyílnak, amióta nálam van egyszer sem fagyott le. Az elérhető szabad RAM maximum 360-380 MB lehet, Sense ROM-mal 200 volt.

Sokan gondolkodóba esnének látván a RAM mennyiségét, az elején én is így voltam. De azt kell mondjam nem kevés, játszani is bőven el lehet ennyivel, a multitasking is megy, igaz itt már korlátozott, sok alkalmazás kifoghat azért rajta. Nekem a Fruit Ninja, a Pasziánsz, a Froggy Splash és az ES File Explorer még simán ment párhuzamosan (határeset ez már).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények