Huami Amazfit GTR: elegáns és sportos

Egy elegáns sportóra, amely remek társ sportolás közben, de öltönyt húzva is tökéletesen illik hozzád. – írta: bloggiold, 4 éve

Külső, kijelző

A Huami (az Amazfit márka mögött álló vállalat) a világ egyik legnagyobb viselhető eszközöket gyártó vállalata. Ki ne ismerné a rendkívül sikeres Mi Band szériát, vagy az Amazfit okoskarkötőket, órákat. Ezen túlmenően a Huami gyártja a különféle ruhákat és cipőket is a Xiaomi EcosystemProduct keretein belül.

A formatervezés és a kivitelezés szempontjából az Amazfit GTR sikeresen veszi fel a versenyt a drágább intelligens órákkal. A kör alakú számlapnak és a dupla koronának köszönhetően a klasszikus óra dizájn valósul meg. Az előlap mikrokristályos cirkónium kerámia anyagból készül, a tetején matt, a lejtős széleken fényes, ami az órának abszolút nemes megjelenést kölcsönöz. Az előlap a matt szürke alumínium tokon nyugszik, amelyhez a fekete műanyag hátlapot csavarozták. A ház alján található az optikai pulzusmérő, valamint a töltőállomás két érintkezési pontja.

A tok jobb oldalán két gomb található. A szolid piros festéssel kiemelt fő funkciógomb home és vissza gombként működik. Az alsó gomb programozható, 12 funkció közül választhatunk, így gyorsan ugorhatunk a sport módokra, az időjárásra, az értesítésekre, az ébresztőre, stb.

A gyorszárral rögzített, 22 milliméteres, szabványos, cserélhető óraszíj jól igazodik a csuklóhoz, szinte észre sem veszem, hogy egész nap rajtam van. A külső rész barna műbőrből, a belső része fekete TPU műanyagból készül. Sportolás közben is viselhető természetesen, úszáshoz azonban nem ajánlatos használni, erre a célra szerezzünk be egy szilikon szíjat. Az óra egyébként 5 ATM minősítésű, vagyis nyugodtan zuhanyozhatunk, fürödhetünk és még úszhatunk is benne, csak a mélyebb búvárkodást és természetesen a sós vizet kell kerülni.

Az Amazfit GTR legfontosabb eleme minden bizonnyal az AMOLED kijelző. Az 1,39 hüvelykes 454x454 pixel felbontású, 326 ppi-s képpontsűrűségű, Gorilla Glass 3 üveg által védett panel színvisszaadása nagyon jó. A kijelző fényereje fokozat nélkül beállítható egy vezérlővel, de van egy automatikus üzemmód, amely hibátlanul működik. A maximális fényerő mellett az Amazfit GTR még közvetlen napfényben is könnyen olvasható. Az érintőpanel válaszsebessége szintén nagyon jó, valójában kritika nem érheti a kijelzőt. Van Always-on Display funkció is, de rettenetesen béna és felesleges, valamint akkumulátor-zabáló opció, így kerültem a használatát. Frissítés: a v1.3.4.14 firmware verzió után már egész jól néz ki, és remekül működik a mindig aktív kijelző!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények