Huawei Mediapad T3 10 LTE androidos tablet

Jó ár / érték arányú tabletet sikerült összeraknia a Huaweinek, média fogyasztásra tökéletes a vékony készülék. – írta: Sanyi.mTs, 6 éve

Előszó, külső

Az asszony felvetette, hogy mi lenne, ha vennénk egy új tabletet. Több se kellett, ezt már engedélynek vettem és belevetettem magam a tablet keresés bugyraiba.

ASUS MeMo Pad 7 (ME572C) utódját kerestem. 2 éve 50K körül vettem, most is ezt a tartományt lőttem be.
A keresési feltételeim:
- 8" vagy 10"
- ne legyen gyengébb a mostaninál
- és a legfontosabb, hogy fHD legyen a felbontás.

Persze ezekkel a paraméterekkel nem találtam idehaza megfelelőt, külföldi rendelést meg elvettem egy esetleg gariztatás nehézségei miatt. Miután már nem ragaszkodtam az fHD felbontáshoz a Huawei Mediapad T3/M3 lite szériák kerültek a látókörömbe. Végül az ár győzött és így esett a választásom bemutatóm tárgyára. Vicces, hogy a LTE változat csak 5k-val került többe, ennyit rászántam, mert majd eladáskor ez árnövelő tényező lesz.

Külső

Egy világoskék dobozban csomagolták a tabletet, amibe éppen csak belefért. A dobozban van még leírás, garancia kártya, SIM tálca tű, egy USB kábel és egy 5V/1A-es töltő. Utóbbin jót mosolyogtam.

A 7"-os tab után ez igazán nagynak tűnik. 229.8 mm széles, 159.8 mm magas és csak 7.95 mm vastag. A súlya pedig 460g.

Kézbe fogva egyből érződik a fémes hátlap és a minőségi összeszerelés. Az előlap elrendezéséből már látszik, hogy fekvő módú használatra tervezték. A kávák vastagsága megfelelő, se nem túl széles, se nem túl keskeny. Az előlapon felül találjuk a 2MP-s fix fókuszos előlapi kamerát és az értesítő led-et, alul a gyártó nevét. A fém hátlap közepén van még egy Huawei felirat, valamint jobb felül egy 5MP-es autofókuszos kamera. A felső élen található a mikrofon, az alsón a hangszóró, jobbra a power és hangerőszabályzó gombok, balra pedig a 3.5-es jack csatlakozó, a SIM, a micro SD tálca és a micro USB csatlakozó. Szürke és arany színű hátlappal is kapható (itthon nem láttam az utóbbit a boltokban).

A kijelző egy 9.6"-os, 1280x800-as (157 PPI) IPS panel, ami 800:1 kontraszt arányú és 300 nit-es.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Acer Iconia P10 Tablet

    Fémházas, sztereó hangszórós tablet koros chippel és Widevine L3-as certtel.

  • Amazon Fire HD 10 tablet

    Tüzes tablet kompromisszumokkal, elfogadható áron. Ha bírod a reklámokat, akkor még olcsóbb is lehet...

Előzmények