Xiaomi Power Strip: Hugo Barra hosszabbítója

Okosmérleg, USB-s lámpa, víztisztító és toll mellett van a Xiaominak hosszabbítós elosztója is. Megéri? – írta: fateless, 7 éve

A cég és termékei

Mi jut az emberek eszébe a Xiaomi gyártóról? Ha az utcán sétálókat megkérdezzük, akkor valószínűleg kifejezetten vegyes képet kaphatunk. Egyesek még csak nem is hallottak róla, mások esetleg már találkoztak a névvel. Aztán vannak olyanok is, akik már találkoztak a telefonjaikkal, esetleg már rendelkeztek, rendelkeznek is ilyennel, sőt, egyesek nem csak mobilt, hanem Xiaomi egérpadot, figurácskát, vérnyomásmérőt, külső akkut is vásároltak már.

Hogy van-e értelme egy cégnek ennyi mindenhez a nevét adni, azt úgy gondolom, majd az idő cáfolja vagy igazolja. Az biztos, hogy mivel ismert a név, ezért egy másik kínai termékkel szemben az átlag vásárló előbb megveszi az „mi” felirattal ellátott darabot, mint azt, ami számára kevéssé ismert, ha nem kap semmilyen egyéb ajánlást. Belegondolva, hogy mit találok itthon, én is e csoportba esek. Már több dolgot eladtam, így most épp nincs egy telefonjuk vagy akciókamerájuk sem a tulajdonomban, de még mindig van okoskarkötő, elosztó-hosszabbító, telefontok és fólia, IP kamera, hangszóró, többféle headset, ami most épp a szemem előtt van, és biztos vagyok benne, hogy ha feltúrnám a kacatos fiókomat, más eszközökön is megtalálnám az ismert betűket.

Összességében azt gondolom, hogy kifejezetten ügyes marketingfogás adott, jó minőségű termékeket más gyártóktól megrendelni, majd saját brand alatt értékesíteni. Ehhez mindenképp szükséges persze az is, hogy jó minőségű eszközökhöz adják a nevüket és azokat megfelelően promotálják. Magamat úgy szoktam jellemezni, mint aki nem márkafanatikus, mégis azt vettem észre, hogy amikor Xiaomi telefont használtam, akkor rendszeresen vásároltam ugyanettől a cégtől egyéb termékeket is, alkalmanként olyat is, amit aztán soha nem is használtam (IP kamera, MI Key), vagy csak néhány alkalommal kapcsoltam be (Bluetooth hangszóró). Bármennyire szeretném tehát azt hinni, hogy rám nem hatnak a reklámok – ami igaz nagyon sok területen –, kütyük terén mégis képes vagyok olyan dolgokat is megvenni, amire valójában soha nincs szükségem, mégis fizetek érte.

Lássuk tehát, hogy a Xiaomi Power Strip vajon egy olyan termék, ami megint beszippantott engem, vagy valódi szükségletet elégít ki!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények