HuniePop: Double Date (18+)

Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a dupla randi és a hármas szex mesterévé válsz? – írta: Necroman_Mk2, 3 éve

Vanilla szex

Az alcímben is jelzett dupla randi leginkább a match-3 játékmenetben érhető tettem. Már az előd is egészen jól módosította az eredeti Bejeweled mechanikát, ezért a sorban és oszlopban szabadon mozgatható tokenek, a csajok egyéni preferenciái, illetve az adott lépésszámból elérendő célpontszám itt is megmaradt. Újdonság azonban a figyelem megosztása a két nő között, azaz melyiküknek gyűjtsük a pontokat. Ez egy új stratégiai szintet jelent a programban, mivel a lányoknak egyéni staminája is van, ami ha elfogy, pár körig inaktívak lesznek – ha mindkettőjüknek, akkor finito. Emiatt a többi match-3 játékhoz képest egy lassabb, megfontoltabb stílust követel meg a HuniePop 2, de az alapmechanikát Kyu szájbarágósan elmagyarázza a kampány elején.

A kezdő lépésszámokat beszélgetéssel lehet feljebb tornázni, ugyanakkor ezen dumálások során megnyílnak a Baggage névre keresztelt lelki terhek is, amik különféle negatív bónuszokat jelentenek a randik alatt. Ezek közül van, ami csak némi taktikai változást igényel (pl. bizonyos típusú ajándékokat nem enged használni), de a legtöbbjük igen szívatós, ráadásul a felétől mindkét csajnak van már aktív málusza. (A Chad / Stacy névre keresztelt easy fokozaton ezek inaktívak.) Védekezni ellenük csak bizonyos ajándékokkal lehet, ez a rész azonban igen alapos, előzetes tervezést igényel. Egy félresikerült randi esetén sincs nagy gond, a lányok gyümölcsöket dobálnak, amiket a játék boltjában lehet elkölteni különféle varázs- meg boost tárgyakra.

A grafika megtartotta az előd visual novel stílusát, természetesen a jelen elvárásoknak megfelelően szép, színes, részletesen megrajzolt hátterek és szereplők kényeztetik a játékos látóidegeit. Ugyanakkor ahogyan a dumákban, úgy a készítők a karakterek ábrázolásában is elmozdultak egy perverzebb irányba. Az első HuniePop cuki kinézetű csajait akár egy óvodás kislány pólójára is rá lehetett volna nyomatni (bár a játék ismerőinek biztosan elkerekedett volna a szeme), a mostaniakkal viszont ezt már nem lehetne eljátszani. Jópofa adalék ellenben, hogy a karakterlapok stilizált képein a HunieCam rajzfilmes stílusa köszön vissza, illetve a megnyitható kosztümök közül párat a hivatalos tweetre föltett kódokat bepötyögve lehet megszerezni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!