Hyundai H100 – tükröm-tükröm

Nemrég piacra dobtak egy olyan visszapillantó tükörbe épített kamerát, amiért már érdemes pénzt is kiadni. – írta: TaaT, 8 éve

Használat

Elhelyezésben nincs nagy variációs lehetőség, a szilikon gumipántok segítségével rögzítjük a meglévő belső tükrön, és beállítjuk a mozgatható objektívet. Az ívelt és kék tükröt idővel meg lehet szokni. Az autómon a külső tükrök pl. gyárilag kékek.

A tápkábel elvezetése az autó típusától és az áramforrás helyétől függően változhat, valami hasonló megoldást érdemes követni, mint a mellékelt ábra. A kamera felvétel közben nem igazán melegedett, a szivargyújtós adapter viszont igen.

Fotózás

Erre nem nagy hangsúlyt fektetett a gyártó, és én sem fogok rá nagyon kitérni. Van, értékelhető képet készít. 13, 9, és 4 Megapixel között választhatunk.

Mintakép

Felvétel

Ahogy a G90C-nél, itt is 2 képarány közül választhatunk. 21:9 Wide Full HD (2560x1080), és 16:9 (1296p, 1080p, 720p). 4:3-as képarány itt sincs már. A 21:9 látószöge kisebb mint a 16:9-es felvételé. Az alábbi képen be is jelöltem.

A kamerában olyan funkció is található, hogy Dewarping, vagyis halszemtorzítás-javítás. [link] (Ha az egér nincs a képen, az első kép látható, ha az egeret a képre visszük, akkor a második kép látható).

A felvételt lehet egy nagy fájlba is rögzíteni, de ajánlatos használni a végtelenített felvételt (loop recording). Ilyenkor adott hosszúságú (1, 3, 5 perc) videó fájlokat készít a kamera. Ha megtelt a memóriakártya, a legrégebbi fájlokat elkezdi felülírni. A videók váltása között nincs hézag (képkockahiány), vagy átfedés. A megfelelő programmal összeillesztve folyamatos felvételt kapunk, ezt hívják seamless recording-nak.

Hang

A hangfelvétel minősége közepes, mély nincs, alapzaj viszont van (változó intenzitással, néha alig hallani, néha meg olyan mintha maxon járatnánk a fűtőventilátort). A nyomógombok pedig néha berezonálnak, mivel kihagyták alóluk a gumiágyat, igaz nem mindig jön elő ez a probléma.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!