Hyundai Sonata bemutató

Bemutatok egy olyan autót, ami nálunk egzotikum, az USA-ban népautó, a Netflixen gyakran láthatod :) – írta: bacsis, 2 éve

4. Összefoglalás

Direkt várni akartam ennek a cikknek a megírásával, hogy legyen egy középtávú tapasztalat. Az autót a cikk írásakor már kb. 9 hónapja használjuk, és belevertünk kb. 15 ezer mérföldet. Vásárlás után kellett egy nagyszervizt elvégezni rajta, mert az előző tulaj elmondása szerint 3 évig csak tankolta. És hát ez meg is látszott rajta. Igaziból csak kopó alkatrészeket cseréltünk, olaj/szíjak, illetve a generátort kellett kicserélni, mert “furcsa” hangja volt már, és jobb a békesség, illetve a szivargyújtók nem működtek, egy rossz biztosíték miatt. Tényleg minden beszerezhető volt, igaz a generátor csere némileg problémás volt, illetve a biztosítékok is USA szabványt használnak, de azok is simán beszerezhetőek voltak.
Az egész kb. 200ezer Ft elköltéssel járt.

Még a panorámatetővel kéne valamit kezdeni, mert nagy sebességnél süvít, de ezt leszámítva hibátlan az autó, nagyon elégedetten használjuk, és egyáltalán nem bántuk meg, hogy megvettük. Nekem nagyon bejött a Sonata. Én például szeretem, ha utána fordulnak az utcán. A Suzukink után is mindig utána néznek, ha túráztatom, igaz, a feleségem olyankor meg fejbe csap, hogy ne égessem már.

Na hát itt nem kell túráztatni, ennek tényleg utána néznek, mert itthon nagyon ritka, úgy saccolom, simán meg tudnám számolni az ujjaimon, hogy ebből a modellből mennyi van az országunkban. Még a Facebook Hyundai Sonata csoportjában is alig egy-két emberről tudok aki ilyen modellel büszkélkedhet.

Viszont ami feltűnt, hogy mióta megvan ez az autónk, és tudatosan figyelem a környezetemet, hátha látok egyet itthon, de nem. Viszont a Netflixet elindítva, elég sok amcsi filmben fel-fel tűnik ez a modell.

Ami tetszik az autóban:
- szép kivitelezés (igaz ez szubjektív)
- nagyon jó fogyasztás
- központi fejegység (még ha nem is gyári)
- elöl-hátul ülésfűtés
- nincs túlbonyolítva a technika
- kényelmes, nagy

Ami nem tetszik:
- sokszor túl nagy
- vastag A oszlopok

Azóta történt