Invitel Net&Go

Már régóta kíváncsi voltam erre a szolgáltatásra, most alkalmam volt kipróbálni. – írta: Killing, 14 éve

A program kezelőfelülete, térerő

Először nézzük meg a program kezelőfelületét:
Mikor elindítjuk, ez fog minket fogadni:

Van egy statisztika menüpont, itt méri a napi/havi/éves/aktuálisan letöltött adatmennyiségét. Érdemes lesz figyelni, mivel alapból 1 GB a forgalmi keretünk!

Találunk itt egy SMS menüpontot is, de SMS-t nem lehet vele küldeni, csak fogadni amit arról küldenek hogy aktiválták az előfizetésünket (ne aggódjatok, ez egy másik SMS, a fentebb említett SMS-t a normális mobilunkra kell küldeniük) és hogy elértük a forgalmi keretünk meghatározott mennyiségét.

Most pedig jöjjön egy kis teszt, de előtte néhány szó a hálózatról és a modemről:
Azt nyilván mindenki tudja, hogy mobilhálózatot a Pannon biztosítja, tehát olyan hiper nagy alkotást ne várjunk. Hozzátenném, hogy Szegeden, egy panelház 6. emeletén lakom, ennek ellenére a HSPA hálózat térereje 49%, a WCDMA (3G) hálózaté 90-99%, a hagyományos GSM-é szintén 90-99% között mozgott. A modem alapból a 3G (WCDMA) hálózatra jelentkezik fel, de jelentősebb adatátvitelkor (pl.: egy weblap betöltésénél) azonnal átvált HSPA hálózatra, majd ha vége a nagyobb adatátvitelnek, egy szempillantás alatt visszavált a 3G-re. A modem fényjelzéseket is ad: ha villog a zöld, az azt jelenti, hogy tápfeszültséget kap, ha folyamatosan világít, akkor bejelentkezett a GSM (GPRS, EDGE) hálózatra. Ha a kék led világít, akkor a 3G hálózatra jelentkezett be, ha cián szín világít, akkor a HSPA hálózatra. A két szín között csak nagyon éles szemmel lehet észrevenni a különbséget, nekem is csak akkor sikerült mikor hálózatot váltott. A szoftver egyébként ki is írja, hogy milyen hálót használunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!