Jumper EZpad 6 2 in 1 Tablet PC

Egy teljes funkcionalitású, Windows 10 rendszerrel ellátott laptop, mely egy mozdulattal táblagéppé alakítható. – írta: bloggiold, 7 éve

Bevezető, tartozékok

Az előző Onda oBook 20 Plus Tablet PC tesztben már szó volt róla, hogy a táblagépes lázat egyértelműen az Apple indította el az első iPadekkel 2010 folyamán. A Google is komoly sikereket ért el az Android alapú tabletekkel, a Microsoft azonban kimaradt a jóból.

Az tény, amennyire jól használhatóak a tabletek média tartalmak fogyasztására, annyira nem lehet velük dolgozni és érdemesebb átülni egy hagyományos géphez, billentyűzettel és egérrel tevékenykedni.

A Microsoft összefogott az Intellel és megteremtetettek egy új kategóriát. Egy gép áráért két eszköz funkcióit kapjuk 2 az 1-ben, ergo mindkét igénytípust képes kiszolgálni, tehát médiafogyasztásra hátradőlős (lean back), illetve munkára előredőlős (lean forward) felhasználásra is "tökéletes" és persze Windowst futtat.

Igazi alternatívát nem jelentettek a redmondiak szoftverével működő tabletek / 2-in-1 gépek, a zöld robotos és a vérprofi marketinggel támogatott Apple által együtt uralt piacon.
Képbe kerültek az elérhető árú eszközökre szakosodott gyártók, amelyek nagy tapasztalattal rendelkeznek az olcsó táblagépek készítésében, mint például az Onda vagy a Jumper. Eltörölték 2014 nyara után a 9 col alatti eszközök Windows-licencdíját is, de a helyzet így is reménytelen volt.
A Windows 8 nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. Az áttörést a Windows 10 hozta, ahol a Microsoft kimondottan figyelmet fordított az érintőkijelzős gépekre és igazi "touch-first" érintésre optimalizált, érintős kezeléshez fejlesztett OS lett a végeredmény.

Meg is érkeztünk jelen írás főszereplőjéhez, amely a Jumper EZpad 6 2 in 1 Tablet PC lesz.

Jumper Computer Technology Co., Ltd. 1997 óta tevékenykedik, a gyár Shenzhen belvárosától mintegy 40 percnyi autóútra található.
A képen látható ismert nevekkel dolgoznak együtt, az Intel 2000, a Microsoft 2012 óta stratégiai partner.

A készülék a fentebb látható nagy fekete papírdobozban érkezett. A felső részen középen, hangsúlyos nagy EZpad felirat, a pakk alján pedig ugyan itt a gyártó neve olvasható. A tároló egység oldalain helyeztek el még különböző infókat tartalmazó matricákat, két QR kódot és nagyon szimpatikus módon a gyár elérhetőségét, ami a következő 生产地址: 深圳市龙岗区坪地街道坪西南路13-2号. Nem bánnám, ha mellőznék ezeket a feliratokat a nemzetközi piacokra szánt termékek esetében.

A doboz a fenti képen látható habszivacs ágyba fektetett masinát rejtette. Presser Gábor - Nagy utazás című dala ugrott be, nem lesz gond a hosszú szállítás alatt, a készülék biztos nem sérül meg ilyen tuti szivacs koporsóban.
Maradva a dalnál ”Fáradtnak tűnsz, mintha nem a régi volnál" hát igen, bizonyára elfáradtak a sok mellékelt tartozék becsomagolásakor és mintha régebben több minden járt volna alapból. Mindössze egy 3 amperes, nem EU szabványú rögzített végű töltőt kapunk, jobb lett volna egy töltőfej plusz csatlakoztatható adatkábel kombináció, az OTG kábelről nem is beszélve.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények