Jumper EZpad 6 2 in 1 Tablet PC

Egy teljes funkcionalitású, Windows 10 rendszerrel ellátott laptop, mely egy mozdulattal táblagéppé alakítható. – írta: bloggiold, 7 éve

Külső, kijelző

Kézbe fogva rögtön érezhető, hogy nem céllövöldés bóvlival van dolgunk, bár ehhez hozzátesz a gép tekintélyes, 700 grammos súlya is. Az EZpad 6 széthúzható hibrid, így a billentyűzet dokkolóról leválasztva a kijelzőt egy komplett, teljes értékű tabletet kapunk. Mindezt egy kisméretű, erős mágnesekkel szerelt zsanérnak köszönhetjük, amely összetartja a két részt. A táblagép 290 x 180 x 10 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, inkább ölben vagy asztalon kényelmes a hosszútávú használata.

A készüléket táblagépként használtam, mert a billentyűzete nem érkezett meg időben a kínai újév (Chinese New Year) miatt.

A fém készülékház elöl üveg, oldalt és hátul műanyag borítást kapott. A felhasznált plasztik minősége jó, de kijelző védelemre nem gondoltak a mérnökök, ezért védőfóliát a későbbiekben nem árt beszerezni.
A lekerekített szélek miatt kényelmesen illeszkedik a tenyérbe a kütyü, összeillesztési minősége korrekt.

Az előlap nagy részét természetesen a kijelző uralja. Fent középen egy 2 megapixeles frontkamera, lent szintén ugyan ott egy Windows jelet találunk, ami kapacitív gomb is egyben és a Start menüt hozza elő. A kijelző körüli keret szélessége megfelelő, nem fog a hüvelykujjunk véletlenül a kijelzőn tapicskolni.

Bal oldalt fent helyezték el a bekapcsoló és hangerőszabályzó gombokat, amelyeknek nyomáspontjuk jó, nem lötyögnek.

A táblagép bal oldalán található a micro HDMI, micro USB, 3.5 mm-es jack aljzat, töltő port, microSD kártyahely és a hangszóró zárja a sort, amiből a jobb oldalra is került.

A mágneses dokkoló port a tablet aljára került, ide csatlakoztatható a billentyűzet és utána notebookként használható az EZpad 6.
Mivel tablet-laptop hibrid gépről van szó, billentyűzet nélkül is nagyon jól működik a technika – táblagépként.

A 11,6 hüvelykes, 1920×1080 pixeles, vagyis Full HD felbontású kijelző mind a tíz ujjunk érintését képes egyidejűleg érzékelni. A 16:9-es képarányú IPS megjelenítő 190 ppi-s pixelsűrűsége átlagos felhasználásra elég. A betekintési szögekre sem lehet egy árva panaszunk sem, mint ahogy érzékenységre, és a fényerőre sem.

A hátlapon sok érdekes nincs, a gyártó nevét és némi logografikus írást találhatunk mindösszesen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények