Acer Aspire 5742G: a nagy család

Ideális megoldás azoknak, akik nem szeretnének sokat költeni notebookra és nincsenek egetverő igényeik. – írta: Dr.Byte, 12 éve

Belső

Processzor

Tesztalanyunkat, egy Intel Core i3-370M -es processzor emeli, az "ajánlott" minősítés szintjére, illetve a későbbiekben majd más is, de azt majd később. Nos, miről is van szó pontosan.: az Intel Core i3-370M egy középkategóriás, 2 magos processzor mely 2.4 GHz-en ketyeg. Lényeges különbség az i5-ös és i7-es modellekkel szemben, hogy az i3-as nem támogatja a TurbooBoost technológiát. Viszont, a Hyper Therading -et igen, így kapunk 2 virtuális magot az eredeti 2 mellé.
Akinek esetleg nem világos, mi is a HyperTreading: nem csinál mást, mint hogy a fizikai processzort két logikai processzornak "hazudja" az operációs rendszer felé. Azaz, ha van egy "HT" képes processzorunk, és a szükséges hardveres valamint operációs rendszer-béli opciók is engedélyezve vannak, akkor az OS egy fizikai processzort kettőnek lát.

Ezen felül, a proci rendelkezik egy integrált grafikus vezérlővel is, mely az "Intel Graphics Media Accelerator HD (GMA HD)" nevet viseli. Eme kis integráció, kb. 50% -al nyújt nagyobb teljesítményt elődjénél, a szintén integrált "GMA 4500MHD" -nál. Lássunk egy kis összehasonlítást.:

Videókártya

Az Intel Core i3-370M integrált grafikus vezérlője mellett, egy dedikált GeForce GT520 -as boncolgatja a képkockákat, 1GB saját memóriával. Meg kell említenem még, hogy ez a kártya igazából nem az integrált megjelenítő mellett, hanem inkább helyette dolgozik adott esetben. Mindez azért lényeges mert az Ati kártyákkal ellentétben, esetünkben nem áll rendelkezésre a "HybridCrossFire" technológia. Vagyis, a két megjelenítő nem képes összedolgozni, csupán felváltani egymást az adott alkalmazás igényeihez mérten, melyeket mi magunk is testreszabhatunk. Mielőtt még grimaszokat vágnánk emiatt, tisztázzuk, hogy ez a kártya nem gyenge. Igaz, nem játékosok számára készült és ne is várjunk el tőle túl sokat,de azért nem egy belépőszintű piszkavas. Lássuk is az eredményeit néhány hasonszőrű vagy erősebb kártya mellett.:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények