Kerékpározás az Alpokban

Élménybeszámoló az idei nagy kerékpáros túránkról: Franciaország, Olaszország, Svájc és Ausztria. – írta: Napfénysüti, 8 éve

Col de l'Iseran

Második nap nem kisebb célt tűztűnk ki magunknak mint megmászni a Col de l'Iserant amely Európa legmagasabb hegyi hágója a maga 2770 méterével. Ezúttal picit többet kellett autózni a rajt/cél állomáshoz ami szintén Franciaországban volt. A Mont Cenisnél található gyönyörű tó mellett pakoltunk ki és indultunk útnak az Iseran felé. Lanslevillard városáig gyakorlatilag csak gurulni kellett viszont azt elhagyva rögtön egy 10%-os szerpentinnel kezdődött a szakasz. Utána Bessanson keresztül Bonneval Sur Arc településig viszonylag sík volt a terep de maga az Iseran ebből a városból indult. Innentől számítva várt ránk 13,4 km emelkedő átlag 7,3%-os meredekséggel és még 977 m szinttel. Nem volt egyszerű de legyűrtük. Személy szerint jóval nehezebbnek éreztem ezt a szakaszt mint az előző Galibier mászást. Természetesen megérte a küzdelmet, nem minden nap mondhatja el az ember magáról hogy feltekert a kontinens legmagasabb hágójára. :)
Mondanom sem kell ez a hegy is többször szerepelt már a Tour de France történetében.

Szintrajzok:
Col de l'Iseran Mont Cenisből
Col de l'Iseran Bonneval Sur Arcból

Képek:










Kilóméterkő:

Videó:
Iseran lejtőzés

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Tajvan másodszor

    Négy éve voltam először, most ismét eljutottam Tajvanra. Videós kontent, költségek a varázslatos ázsiai országból, amit nem ismernek el.

  • Ecuador és Peru – 4 hónap alatt

    Életem legnagyobb kalandját írom le – turisták számára hasznos információkkal és képekkel kiegészítve. Utazásra fel!

  • Bringatúra a Balkánon

    Nyugat-Európa? Erdély és a Kárpátok? Inkább Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Horvátország!