Kindle 4 vs. Paperwhite

A cikk alapjául három fekete Kindle 4 és egy Paperwhite használatával szerzett tapasztalaim szolgáltak. – írta: Mike76, 11 éve

Hardver

HARDVER: Mindkét készülék jól néz ki, mindkettő hasonló fekete, ujjlenyomatgyűjtő műanyagborítást kapott és mindkettőt jó kézbe venni. A Paperwhite-ról eltűntek a hardveres lapozógombok, lapozni csak az érintőképernyő használatával lehet - jó lett volna, ha legalább alternatívának megmaradnak a gombok is, de nagyon tulajdonképpen nem hiányzik, hamar megszokható az új módszer, főleg ha már gyakorlott okostelefon vagy táblagép használók vagyunk.

A Paperwhite több, mint 40 grammal nehezebb a kis Kindle-nél (213 g versus 170 g), ez a különbség pedig már érezhető, főleg ha az Amazon saját, nagyon praktikus, ámde meglehetősen súlyos (153 g!) Paperwhite tokját használjuk.

A Paperwhite-ról nemcsak a lapozó-, de az egyéb hardvergombok is eltűntek, mindössze a készülék alján található Power gomb maradt meg. Bár ez is szinte teljesen felesleges, ha a mágneses tokot használjuk (amely automatikusan ki/be kapcsolja a készenléti módot), vészhelyzetekben, amikor az érintőképernyő már nem reagál, nélkülözhetetlen lehet. Szerencsére komoly hibával, fagyással még nem találkoztam, viszont olyan már előfordult, hogy a tok kinyitására nem éledt fel a készülék.

A Paperwhite legnagyobb hardveres újítása természetesen a 24 fokozatú háttérvilágítás. Hihetetlenül praktikus, bármilyen tokra/készülékre csiptethető, hordozható lámpánál mérföldekkel jobb - ugyanakkor a megvalósítás nem tökéletes, erről majd részletesen lásd lentebb, a kijelzőről szóló bekezdésben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt