Teljes platformcsere kis lépésekben

Bár az Intel + NVIDIA párosítás az elmúlt sok évben jó kombinációnak bizonyult, a 2018. végén aktuális platformcserémben a szokásosnál komolyabb szerepet játszottak az anyagi szempontok. Magam is kíváncsi voltam az elején, mi sül ki ebből, ezért dokumentáltam a lépéseket, és a végén kanyarítottam belőle egy cikket. – írta: gbors, 5 éve

Tesztek #1: Sniper Elite V2, Unigine Heaven

Sniper Elite V2 (2012)

Régóta szerepel a tesztjeimben a Sniper Elite V2, és most is elég érdekes eredményeket hoz:

Alul látjuk a maximális beállítás eredményeit, felül a minimálisat. Kezdjük az utóbbival, ami igen tipikus lesz a teszt során azokban az esetekben, ahol az RX 570-nel gyenge / közepes CPU-limitre futunk: ugrunk egy jó nagyot előre a VGA cseréjével, a CPU-cseréjével kissé visszaesünk, majd a Win 10 bevetése ismét javít a sebességen, kb. visszahozva a második esetben mért fps-t.
A maximum beállításos mérés elsőre sokkolóan hat, de itt nem az AMD teljesítménye gyenge, hanem az NVIDIA-é szokatlanul magas – valamikor 2013-ben kapott a ForceWare egy nagyon komoly optimalizációt, amitől a kártyák 20-40%-ot gyorsultak. Szóval ez egy ilyen anomália.

Unigine Heaven 4 (2012)

Másik kedvenc őskövületem a Heaven benchmark, ezúttal tesszelált lépcső nélkül:

Ahogy a Sniper Elite V2 esetében, az alacsony beállítások itt is CPU-limitre futnak az RX 570-el, ezért csak mérsékelt az előrelépés. Jobb a helyzet a magas beállítások esetén, viszont az is látszik, hogy a Win 8.1-es átmeneti állapot sebesség terén sem optimális. Az eredeti és az új konfig közötti 31%-os különbség alacsonyabb a vártnál, de mivel a benchmark Ultra beállítás mellett igencsak pixel-igényes, amely téren az 1050 Ti erősebb, ez nem meglepő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt