Kis méregzsákok - GeForce GTX 960 és 970 ITX méretben

Kis méretű VGA-t keresel ITX-es gépedbe, vagy csak egy költséghatékony kártyára van szükséged? – írta: GAI, 9 éve

Bevezető

A PC miniatürizálása mostanában slágertéma. Egyre nagyobb választékban jelennek meg Mini ITX szabványú házak, és az ilyen formátumú alaplapok között is minden bizonnyal megtalálja mindenki a kedvére valót, a legolcsóbb költséghatékony modellektől kezdve a tuningos példányokig. Eddig az egyetlen problémát egy kis méretű gamer gép építése esetén egy megfelelő teljesítményt nyújtó, ám az ITX-es házakba is beférő VGA hiánya jelentette.

Az NVIDIA energiatakarékos Maxwell architektúrájának hála többé ez sem jelenthet akadályt. Néhány éve még csak az alsó kategóriás modellekből válogathattunk ebben a méretosztályban, ám most már a közép-, sőt a felső kategóriába tartozó típusoknak is megjelennek "törpe" változatai.

Jelen cikkemben a Gigabyte Mini ITX kompatibilis GeForce GTX 960 és 970 modelljeit szeretném bemutatni. Más gyártókkal (pl. ASUS) ellentétben a Gigabyte nem számít fel extra felárat ezekért a látványosan kevesebb anyagból megépített kártyákért, sőt a nagyobb két- vagy háromventilátoros modelleknél kicsit olcsóbban is kínálja őket, így az adott GPU-ra épülő kártyák közül a legkedvezőbb árú megoldások közé tartoznak.

Ezt figyelembe véve viszont már nem csak a mini gépet építők számára, hanem a "normál" méretű PC-jükhöz költséghatékony kártyát keresőknek is megfontolandó választássá válnak. A cikk írásának pillanatában a GV-N960IXOC-2GD jelű GTX 960-as modell kicsivel 59.000 Ft alatt, a GV-N970IXOC-4GD jelű nagy testvér pedig 101.000 Ft körül kapható az egyik legnépszerűbb magyar számítástechnikai szaküzletben.

Lássuk hát, mit kapunk a pénzünkért!

Gigabyte GeForce GTX 960 és 970

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények