Kis OTL fejhallgató erősítő

A magasabb minőségű fejhallgatók szinte követelik a jó fejhallgató erősítőket és a jó forrásokat is. – írta: vodkaboy22, 11 éve

Bevezetés

A fejhallgató erősítők világa kezd egyre jobban nőni az utóbbi időben, és az ipar az eladásokkal bizonyítani is tudja újfent, hogy nő a kereslet a minőségi fejhallgatóval való zenehallgatásra. Véleményem szerint ez egy remek tendencia, főleg a nemrégiben megtörtént MP3 elterjedése miatti erős általános minőségromlás után.

A minőségre való igény visszatérése itt van a küszöbön (reményeim szerint), ennek a jelenségnek a kibontakozását, szerintem a magyar átlagfizetések és a viszonylag kicsi választék szab igazán nagy gátat csupán. Amint láttuk, van példa nagy tömegek minőségibb fejhallgató és ezáltal fejhallgatózás világába terelésére (Beats), halkan jegyzem meg sajnos, hogy ez csak látszat és reklámmajmolás, mivel a zárójelben említett fejhallgatók átlagosan több, mint tízszeresen drágábbak a hozzájuk minőségben mérhető fejhallgatókhoz képest (magyarul: drágán borzasztó minőséget nyújtanak minden szempontból).

Szerencsére a példán okulva, már több neves és minőséget gyártó cég elindult. (Pl. Beyerdynamic Custom One Pro, Sennheiser Momentum)
Ennek a trendnek "következménye", hogy a minőségi fejhallgatózáshoz szerintem szorosan hozzátartozó eszközök is fejlődnek, teret hódítanak. Így jutunk el oda, hogy a magasabb minőségű fejhallgatók szinte követelik a jó fejhallgató erősítőket és a jó forrásokat. Véleményem szerint, ezen a téren, van mit még fejlődni, bár itt is van egy jó tendencia.

Természetesen, nem minden fejhallgató igényel jó erősítést, de elmondható, hogy még a relatíve alacsony kategóriában is lehet javítani egy fejhallgató hangzásán jó erősítővel, arról nem is beszélve, hogy a komolyabb fejhallgatókhoz - főleg a nagy impedanciásokhoz - kötelező jó erősítés.

Jól körbenézve viszont a fejhallgatók világában a csöves erősítő elemet tartalmazó erősítők kevésbé terjedtek el, pedig tapasztalatom szerint nagyon jó minőséget képeznek, főleg egy nagy impedanciás fejhallgató társaságában, OTL kapcsolással.

Ebben a kis cikkben egy általam épített és tervezett OTL kapcsolású erősítőt szeretnék bemutatni, ami viszont alkalmas nagyobb teljesítmény leadására kis impedanciás fejhallgatóval, mindezt remek minőségben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények