Kobo Mini - a gazdaságos olvasó

Egy nagyon szerethető, olcsó, ultrahordozható készülékhez jutunk, ha a Kobo Minit választjuk. – írta: Mike76, 11 éve

Bevezető

Annak idején egy 1.8 colos kijelzőjű butatelefonon kezdtem elektronikus könyveket olvasni, egészen komoly hosszúságú regényeken rágtam át magam rajta. Ezt egy 4 colos képernyőjű, használtan vásárolt iPaq 214-es, majd egy 5 colos, immár e-ink kijelzős Koobe Junior követte. A kis Koobe után következett a Kindle-éra, jelenleg is egy Paperwhite a mindennapi olvasóeszközöm. Bár elégedett vagyok vele, talán a fenti előzményeknek köszönhetően mindig ott motoszkált a fejemben, hogy másodkészüléknek be kellene szerezni valami nagyon kicsi, nagyon hordozható e-inkes kütyüt.

Nemrég a Kobo akciót hirdetett, néhány napra 39$-ra vitte le a Kobo Mini készülék árát. Az akciós ajánlatot követve hamar rátaláltam a Powell's Books nevű amerikai illetőségű könyvesboltra, ahonnan lehetőség volt hazánkba is rendelni. Szállítási költséggel együtt 53$-ra jött ki a végösszeg. Rövid vacillálás után úgy döntöttem, hogy ennyit megér a dolog, leadtam hát a rendelést. Bő három hét múlva egy meglehetősen nagy csomag várt rám a postán. Sem VÁM-ot, sem ÁFÁ-t nem kellett fizetnem, így forintra átszámolva majdnem pontosan 12000 forintomba került a készülék.

A nagy papírdobozt kibontva a papírgalacsinok között egy meglepően kicsi dobozt találtam, melyben ott lapult a megdöbbentően kis méretű készülék. Bár mint fentebb említettem már használtam 5 colos kijelzőjű olvasót, az ehhez képest egy kőkorszaki, ormótlan, a mai Kindle-knél alig kisebb eszköz volt. A Kobo Mini mérete nemcsak elsőre, de másodikra és harmadikra is meglepő - az ember majdhogynem attól fél, hogy leteszi valahová, és többet nem találja meg. Az mindenesetre biztos, hogy alig akad olyan zseb, ahová nem lehet becsúsztatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények