Edifier R1580Mb: kompakt hangfal olcsón

Szeretett music centerem helyett szereznem kellett egy helytakarékos sztereó rendszert az asztali géphez. – írta: Kampó, 2 éve

Hangzás, valamint szubjektív vélemény

Beszéljünk a hangzásról, Csináltam fényképeket így is de semmi nem látszik, ugyanúgy néz ki, mint amikor nem szól a zene :(. Így sajnos el kell hinnetek azt, amit leírok.

Zenei ízlésem némileg behatárolt, a keményebb vonalon mozgok, hangszeres zenét kedvelem Metal, Metalcore, Numetal, gyűjtőnéven ROCKER vagyok. De igyekeztem több zenei stílussal is letesztelni az új szerzeményt.

Nyilván vissza kellett fognom ujjaim azon izmait, amik felfelé tekerik a hangerőt, mivel bejáratós a holmi. Lehet ez kreténség, de régi berögződésem. Adok időt, míg kicsit lágyul gumiperem és belerázódjanak a hangfalbéli koboldok is a zenélésbe.

Amit tapasztaltam, kis membrán méret ellenére, ha jól el van helyezve a holmi, azaz nem a szoba közepén áll magában, hanem teszem azt egy asztalon van fal előtt, egész dögösek a mélyek.
Minden viccen kívül van benne dinamika, nem csak " üresen " prüntyög valami.

Hangszeres zenénél, ez nyilván függ attól is hogyan van az adott muzsika keverve, melyik hangszeren mennyi a hangerő, a kakaó, az effekt a felvételen, de a dobok jól szólnak, a cinek a dóm sugárzón tök jól csengenek, a basszusgitár nagyon jól áll neki, a brummogós dallamot jól kiadja, de a fémes húr csengést is kihallani. Vagy én képzelem bele.

Keményebb metalnál, ha több gitár szerepel, vannak részek, amik összecsúsznak, kicsit kása lesz.
De nem élvezhetetlen egyáltalán.

Elektronikus, pop, vagy egyéb sampleres, prüntyögös, illetve zakatoló mélyorientált zene nem az én világom, de megnéztem pontosabban hallgattam, mégis mit is domborít.

Beleket rázó barna hangot nyilván ne várjunk tőle, de igyekszik a kis drága. Doboz űrtartalom, és membrán méretbéli korlátai miatt ugye nem ilyen zenére találták ki.

Hangerőt tekintve, ugye nem tekertem plafonra, eddig teljesen rendben van, igaz főként ott ülök gép előtt amikor szól a zene, vagy játék. A felcsendülő hang minőségében én kellemeset csalódtam, nem állítom, hogy nem szubjektív a vélemény, de tudomásom szerint jó a hallásom, viszont teljesen amatőr vagyok, Ugyanakkor nem volt még 200 ezer forintos, vagy milliós hangfalam sem, akik ehhez az említett drágább kategóriákhoz vannak szokva, nyilván vér patakzik a hallójárataikból és a falat kaparják fájdalmukban a az ilyen holmiktól. Hát még ha meg is kell hallgatniuk. Elképzelni is iszonytató.

De youtube-os zene hallgatásra, mp3 hallgatásra (tudjuk, ez nem veszteségmentes), filmezésre, játékra... szerintem ennyi pénzért, kiváló választás lehet. Nem kell külön böhöm erősítő és nagydarab hangfal.
Habár szerelmese vagyok amatőr szinten a 90-es évek szobai sztereó rendszereinek, jelen esetben győzőt a kompaktság és az, hogy nem 30 éves a holmi.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet mindenkitől!

Itt egy Youtube link 4:20-tól meg hallgatható a hangja. Már amennyit átad egy videofelvétel.

Főbb műszaki adatok:

Modell: R1580 MB
Kit típus: 2.0
Hangszóró teljesítmény (RMS): 42 W
Kimenetek/bemenetek típusai: RCA sztereó bemenet - 2 db.
Mikrofon bemenet: 6,3 mm - 2 db.
Vezeték nélküli kapcsolat: Bluetooth
Ellenőrzés: Gombok a hangszórón
További funkciók: Hangerőszabályozó
Hangszóró szélessége: 140 mm
Hangszóró magassága: 225 mm
Hangszóró mélysége: 160 mm

Ami teszik benne:

- Kompakt méret
- Meglepő minőségben és hangerővel szól
- Szerintem küllemre pofás, sallangmentes

Ami nem tetszik:

- A távirányitó még 33-35e forintért is a kulcstartó kategória
- Optikai csati hiánya.

Előzmények

  • Creative Stage 2.1

    Szinte bárhová elfér, szép és mutatós, ráadásul tényleg olcsó a Creative alacsony árfekvésű terméke.

  • IKEA Eneby 30

    Már az IKEA is gyárt hangszórót! Minimalista, jó hangszóró, nagy hangerejű, de azért vannak hátrányai is.

  • Egy jó képességű hangfalpár születése

    Hogy is lett egy Panasonic házimozi szettből egy "cseppet" komolyabb összeállítás házilag barkácsolva?