Középkategóriás gamer gép építése A-tól Z-ig

Azoknak, akik a legjobb ár/teljesítmény arányra törekednek ésszerű kompromisszumokkal, de maximalistaként. – írta: adamssss, 5 éve

Gamer egér és billentyűzet, valamint az egérpad

Bevallom, nem vagyok egy nagy játékos (bár gondolom, ez már mindenkinek lejött, aki eddig elolvasta a cikket), világéletemben elvoltam a legegyszerűbb 3000 Ft-os egérrel és billentyűzettel. Aztán gondoltam, hogy kellene valami tartósabb darab, így egér téren elkezdtem nézelődni. Csak az ár és az ergonómia számított. Így esett a választás egy Asus Strix Claw-ra, mely azért a maga 20 ezer forintos árával nem az olcsóságok közé tartozik. Egy jó középkategória. De nekem megfelelt. Kényelmes, nagy, jól siklik, van rajta pár gomb, és állítható a DPI menet közben is az egérről. Szerintem bárkinek jó választás, aki szereti pihentetni a kezét a rágcsálón.

Az egérpad.

7 éve használok nagy megelégedéssel egy SteelSeries QcK padot. Semmi csicsa, csak egy fekete pad, de számomra tökéletes. 4000 Ft-ba kerül, és hosszú évekig minden létező igényt kielégít. Nem hiszem el, hogy akár hardcore szinten is többet kellene szánni a rágcsáló varázsszőnyegére.

A billentyűzet kiválasztása már nehezebb feladat volt.

Ezerféle, membrános-mechanikus, világítós-nem világítós, magyar-EU, estig sorolhatnám. Mivel a csapból is a mechanikusok folynak, így én is elkezdtem őket tapogatni. Meg is tetszett az egyik Razer. Már attól is elment a kedvem, hogy nem volt magyar kiosztása, de amikor megláttam az 55 ezer forintos árat, akkor rögtön rájöttem, hogy jó-jó ez a gamerkedés, csak nem nekem. Általánosságban elmondható, hogy a minőségi mechanikusok alja 30 ezer forint, annyit meg nekem nem ért meg. DE szerettem volna egy halk világítós magyar kiosztású billentyűzetet, ami nem utolsósorban tartós is. Így esett a választás több tucat klaviatúra kipróbálása után a Roccat Horde AIMO-ra. Tudom, hogy ezért itt kövezés jár, de nem érdekel. Ez a maga nemében egy kiváló billentyűzet, melyet már több mint fél éve használok megelégedéssel. Tényleg nagyon halk, alig lehet hallani, világít, ráadásul RGB (ha már gamer), és még van hozzá csuklótámasz is. Nekem bőven megérte a 24 ezer forintot, és végre van egy billentyűzetem, ami nem a legolcsóbb a polc aljáról.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt