LEGO 75144 - T47 AIRSPEEDER

Aktuális iromány ismét egy sztárvárz masina, T47 AIRSPEEDER, parasztosan.. a SNOWSPEEDER :D – írta: LÁZ, 7 éve

Ami a dobozban van, és az építkezés stációi

Az 1703 elemet 13 számozott zacsiban kapjuk, a matricaív, és a user manual társaságában.

Ahogy kitűnik, akad pár matrica, ez macera is, meg nem is, a 'de miért' kérdésre a PH-s gyárlátogatáson kaptuk meg a kimerítő választ: 'Ezekből a készletekből nem fogy annyi, hogy megérje legyártani a szerszámot/nyomópadot hozzá', ezért van az pl, hogy az ideas/modular vonalon nincs matrica a készletekben. Azoknál megéri a plusz befektetés, az UCS vonalnál egyelőre nem. Ezt személy szerint megértem, de akkor is 50-70k-s készletekről beszélünk átlagban. Ha nem is minden elem, de egy részük azért lehetne printelt /kabintető pl/. No mind1, de mivel a Lego sem jószolgálati intézmény, ez még egy darabig biztosan így lesz.

A manual a 'szokásos', pár oldal snowspeeder történelem, és interjúk a 3 érintett dizájnerrel, majd kezdődhet az érdemi építkezés...

Az építkezés alatt 1 dolog mindenképpen szembeötlő volt, az alkatrészbontás. Minden csomagnál azt éreztem, hogy ennyi elem kevés lesz ide: nincs még valahol egy másik zacsi? :D De mire az adott szekciónak a végére értem, csak rendben volt minden, és nagyon minimális mennyiségű elem maradt a végére pluszban. Azok is nagyrészt apróságok, ahogy az lenni szokott. Szóval ennél a készletnél azért látszott, hogy mégiscsak van némi rendszer az alkatrészbontásban. Persze ha kevesebb zacsi lett volna, több van egyben :P .

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt