LEGO CUUSOO avagy csináld magad

Jelen pakolgatásban 2 Cuusoo/Ideas készletet mutatok be(Big Bang+Wall E), illetve magát az Ideas koncepciót is. – írta: LÁZ, 9 éve

Cuusoo/Ideas

Első körben egy kis bemutató magáról a Cuusoo, most már Ideas koncepcióról a Legónál.

Mint minden normális cégnél, amelyik a kereskedelemből él, fontosak a vásárlók/vásárlói visszajelzések, ez szerintem különösen igaz a Lego esetében. Jelen esetben nem csak a VIP programmal és a folyamatos akciókkal próbálják megtartani/növelni a potenciális vevők számát, hanem kitalálták, hogy a legkreatívabb emberek érdemben is hozzárakhassanak valamit a nagy Lego családhoz.

Erre egy oldalt hoztak létre, ami születésekor a Cuusoo nevet kapta, lényege, hogy ki-ki a saját tervét/koncepcióját feltöltheti oda, és ha összegyűlik 10000 támogató (ennyien szeretnék, hogy bolti forgalomban is kapható legyen), akkor a Legónál kitalálják, hogy miképpen lehet tömeggyártásban is megvalósítani az adott tervet. Ez vagy sikerül, vagy nem, mindenesetre a folyamat a következőképpen zajlik:

Miután összegyűlt a 10000-nyi support, a Lego 3-4 készlet közül választja ki azt, ami a boltok polcaira kerül, vagy az Ideas sorozaton belül (pl a mostani Wall-E, vagy a Big Bang készlet), vagy pedig önálló készletként (ucs helicarrier). A hivatalos oldalon folyamatosan lehet tájékozódni az aktuális állásról, a már supportált készletek milyen stádiumban vannak, mely készletek lettek jóváhagyva, melyek nem.

Ebben a sorozatban eddig 11 készlet került a boltok polcaira, név szerint a következőek:

1. Shinkai 6500 japán mélytengeri kutatórobot (érdekesség, hogy itt még 1000 szavazat is elég volt a 'támogatott' státuszhoz, illetve ha jól tudom, csak japánban forgalmazták, mostanra only ebay - horror áron)
2. Hayabusa kutató műhold, szintén elég volt az 1000 vote, de ezt már globálisan is forgalmazták, meg is van :D
3. Vissza a jövőbe DeLorean , Márti Mekflájjal és a Dokival
4. Rover marsjáró
5. Lego Minecraft készlet (szerintem itt dőlt el, hogy lesznek további Minecraft készletek - meglátták a bizniszt a Legónál :D )
6. Exo Suit
7. Csajok a tudomány világában (archeológus/csillagász/laboros)
8. Madarak
9. Ghostbusters (Ecto 1 + a srácok, érdekesség, hogy azóta a főhadiszállás is zöld utat kapott, így várható egy berendezett méretarányos Modular épület is...fakkjee)
10. The Big Bang Theory (Agymenők nappali)
11. Wall-E

Eddig 11/5 a birtoklási arányom, a Shinkai érdekelne, de horror az ára, a Mars Rover esélyes, a maradék nem fogott meg. :D

De a lényeg a lényeg, a mostani szessön az utolsó 2 készletről fog szólni.... Bazingaa!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények