Lenovo B570 - A kis huncut

Egy újabb, irodai munkára fogható laptop, néhány extrával és "meglepetéssel". – írta: Dr.Byte, 12 éve

Belső / Játék

Processzor

Egy Core i3 2330M-ről van szó, mely közel 2,2 GHz-en számolgat. A kétmagos processzor Sandy Bridge architektúrás, mely 32 nm-es gyártástechnológiával készül és támogatja a Hyper-Threading technológiát is. Ez annyit jelent, hogy a 2 fizikai magot 4 logikai magnak mutatja az OS-felé, így "olyan mintha 4 magos procink lenne". Persze ez azért nem jelenti azt, hogy valóban olyan mintha egy "ténylegesen" 4 magos processzorunk lenne.

Lássunk is egy kis összehasonlítást:

Videókártya

A kép megjelenítését egy (belépő szintű) GeForce 410M típusú, dedikált videó kártya és egy integrált Intel HD videókártya felel. A GeForce 410M teljesítményét tekintve, leginkább az Intel HD 3000-hez lehetne hasonlítani, de mivel 1GB saját memóriával rendelkező, dedikált megjelenítőről van szó, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy valamivel erősebb az Intel HD 3000-től.

A következő összehasonlításban jól láthatóak a különbségek.:

Játék

A Lenovo B570-es, eléggé hadilábon áll a játékokkal ami azt illeti. Természetesen nem Battlefield 3-al próbálkoztam, de még így is szerény a kicsike teljesítménye. Az első játék, egy a Devil May Cry-hoz hasonlítható japán, "aprítsuk az ellent" kategória, ami nem más, mint a:

Az FPS értékeket a Fraps nevű programmal mértem

Nos, az FPS értékek eléggé virgoncan ugráltak fel és le. Mondjuk, szépen tartotta a 25 FPS-t, de többször is előfordult, hogy leesett 8-9-10 FPS-ra. Ez nem volt gyakori jelenség és lehetett is játszani szépen, de azért mégis zavaró mikor lassul a móka. A következő játék, igen kellemes élményeket generált, mivel a laptop is szépen viselkedett és a játék is nagyon megfogott. :) Következzen a:

Egy valóban szerethető, logikai akciójáték volt (és most is az) a Trine 2, ami a szemet gyönyörködtető grafikájával, nagyon szépen futott a gépen. Tehát, a Trine 2 gépigényéhez hasonló játékokkal nyugodt szívvel játszhatunk, problémamentesen a Lenovo B570-es laptopján. Lassan a cikk végéhez közeledünk, de azért még böngésszétek át a tesztgalériát! :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények