Lenovo Watch 9 – hibrid legenda

A PC-s területen népszerű gyártó a viselhető eszközök egyre bővülő piacán is szerencsét próbál hibrid órájával. – írta: bloggiold, 6 éve

Külső, kijelző

A Watch 9 egyszerű, de nagyon stílusos klasszikus karóra, prémium anyaghasználattal és összeszerelési minőséggel. A 40 mm-es tok 316L sebészeti acélból készült, ez az acélnak egy speciális fajtája, mely más elemek hozzáadásával olyan tulajdonságot vesz fel, ami allergiamentessé, kopásállóvá, rozsdamentessé, savállóvá teszi az anyagot. Ezt az anyagot az orvostudományban már több mint 300 éve használják. A felület homokszórásos tisztítás után, PVD technológia azon belül is IP (Ion Plating – ionos bevonás) eljárással kapja meg a fekete, illetve a fehér színt. Ennek az 1838 óta létező módszernek a lényege az, hogy a színező anyag elektromágnesességgel tapad a nemesacélhoz. A PVD bevonat nagyjából 1 mikron vastagságú réteget eredményez, amely szorosan összekötődik a bázis anyaggal és ennek eredményeképpen nem fog lepattogni.

A 20 milliméteres, orvosi minőségű hipoallergén szilikonból készült, szabványos, cserélhető óraszíj jól igazodik a csuklóhoz. Viselése abszolút kényelmes, amelyet az 51 grammos tömeg és a 11,2 milliméteres tok vastagság sem gátol meg.

Az óra 5ATM minősítésű, alapszintű víz elleni védelemmel rendelkezik. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Zuhanyzáshoz, fürdéshez, alkalomszerű, rövid ideig tartó úszáshoz nyugodtan használható. Az úszásból eredő dinamikus nyomást elviseli, de a nagyobb sebességből adódó dinamikus nyomásnak (vízi sportok) vagy a mélyebb merülésből eredő víznyomásnak nem tud ellenállni. A terméklapon feltüntetett "5ATM Waterproof" nem azt jelenti, hogy 50 méterig vízálló az óra, vagyis hogy a gyakorlatban ilyen mélységig használhatnánk a vízben!

Az 1,5 hüvelykes számlap védelmét Sapphire zafír kristályüveg biztosítja, amely rendkívül karc és ütésálló. A klasszikus, hagyományos mutatók rézből készültek, a polírozott felület foszforeszkáló bevonatot kapott, így sötétben is leolvasható a pontos idő.

A tápellátást egy 120 mAh kapacitású CR2032 gombelem biztosítja, mellyel 6-12 hónapos működés érhető el, használattól függően. Az elemcsere kis kézügyességgel otthon is megoldható, de a későbbi beázás elkerülése végett érdemesebb besétálni egy óraszaküzletbe és ott elvégeztetni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Kospet Prime SE - a legkisebb óriás

    Az androidos okosórákat sok kritika éri az üzemidő miatt, de ebben egy sosem látott nagyságú akku került.

  • Karóra upgrade

    Azaz hogyan készítsünk olcsó, „eldobható”, de valóban vízálló órát fillérekből, otthon?

Előzmények