Leravan TENS elektromos masszázs készülék

A cég a Xiaomi ökoszisztéma tagjaként kínál otthoni terápiás eszközöket. – írta: Freddycom, 6 éve

Leravan LR-H100, avagy Magic Touch Max Plus

A kistestvéréhez képest a doboz és tartalma némileg megváltozott. A külcsín mindenképpen javult, sokkal inkább minőségi érzetet kelt a doboz és a tálalás, a felhajtható, két szinten megtalálható tartozékok, valamint a fejegység kirakatszerű elhelyezése is nagyon tetszetős. Ehhez az eszközhöz már nem csomagoltak grátisz zselés párnát, azonban a mellékelt micro USB kábel jóval hosszabb (amire szükségünk is lesz, ha a melegítő funkciót is ki szeretnénk használni). Ezeken kívül találunk még a dobozban egy használati utasítást, valamint egy velúros szütyőt, amiben hordozhatjuk a TENS készüléket.


A fejegység tömege és dimenziói egyaránt nőttek, immáron 21 g-ot nyom és 5.5 cm átmérőjű, "szárnyfesztávolsága" kb. 16.5 cm. Ez a méretbeli növekedés természetesen jót tett az akkumulátor kapacitásának is, amely ebben már 75 mAh-s, bár az erősebb intenzitású masszázs, valamint a melegítő funkció miatt továbbra is 15 alkalmat bír egy töltéssel. Ha úgy nézzük, hogy napi egy masszázzsal több, mint két hétig bírja a kütyü, az nem rossz teljesítmény.

Hasonlóan a fapados verzióhoz, itt is szemből láthatóak az adott program intenzitásáért felelős gombok (+/-), amelyet egy húszas skálán állíthatunk, felül a módválasztó/bekapcsoló gomb, az alul megtalálható gombbal pedig aktiválhatjuk a melegítést (csak külső áramforráshoz csatlakoztatva működik). Alul található a szabványos micro USB csatlakozó, amelyen keresztül tölthetjük a beépített akkut. Töltés szempontjából több fejlesztést is eszközöltek. Az egyik, hogy külső akksiról is tölthető (a hálózati, illetve a laptopról való töltés mellett), illetve használhatjuk is eközben.

Mint azt korábban említettem, egy töltéssel 15 alkalommal van lehetőségünk masszíroztatni, mielőtt töltőért kéne nyúlnunk. A töltési idő 2.5-3 óra között alakul, a töltés befejezését a LED kialvása jelzi.

Ahogyan az előző generációnál is, itt is a vezetőképes zselépárnát a hivatalos adatok szerint ötvenszer használhatjuk fel újra, azonban csapvíz alatt ujjunkkal óvatosan megmosva megtisztítható a bőrünkről rákerült olajtól, zsírtól, szösztől. Végezetül hagyjuk levegőn megszáradni, ami pár perc alatt megtörténik és már használhatjuk is tovább. Az új zselépárna, ennélfogva az effektív hőleadó felület, valamint a kezelt felület nagysága az előző generációhoz képest 40%-kal nőtt.

Az alkalmazás kezelőfelüelete

Az Androidra és iOS-re egyaránt elérhető Mi Home applikációval történik a párosítás, amennyiben távirányítással szeretnénk az eszközt használni. A kapcsolat gyorsan feláll és Bluetooth-on keresztül történik a további kommunikáció. Az alkalmazásban lehetőségünk van beállítani a masszázs hosszát (1-15 perc), valamint intenzitását (20 szint), beállíthatjuk, hogy mely testrészünkre helyeztük fel az eszközt (ennek nem tudom milyen jelentősége van, lehet, hogy finomhangolja a kiválasztott módot), illetve mely masszázs módot szeretnénk alkalmazni a négy közül (Kombinált, Ütvefúró, Shiatsu, Dagasztó, jellemzőit lásd az előző oldalon). Végezetül pedig három fokozatban állíthatjuk a melegítés erősségét (a legnagyobb fokozat már szinte süt, úgyhogy csak óvatosan).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!