Lineage OS használat közben

Korábbi írásban történt általános bevezetés után eljött az ideje, hogy jobban megnézzük mi is ez a LineageOS és milyen a használat során. – írta: mrnobody, 2 éve

Gapps csomaggal

Közel azonos élmény

Használati szempontból legtöbben Gapps-szal fogják használni a rendszert. A MindTheGapps csak a legszükségesebb szoftvereket tartalmazza, így mindenki eldöntheti, hogy mely Google szoftvereket szeretné telepíteni a Play áruházból. A ROM tartalmazza beépítve a legalapvetőbb szoftvereket, melyek tudnak szinkronizálni a Google felhővel, nem feltétlenül szükséges a Google saját szoftvereit telepíteni.
Az értesítési sáv beállításai elég korlátozottak. Én szeretem beállítani, hogy megjelenjen az akkumulátor töltöttsége százalékban és a hálózati kapcsolat sebessége.

Bár a Safetynet nem működik, de a Play áruházban meg fog jelenni minden alkalmazás, ami igényli a Safetynet ellenőrzést.

Egyes készülékek esetén megjelennek olyan alkalmazások, melyek segítenek a gyári ROM felhasználói élményét visszahozni. Az én telefonom esetén a ROM része a Motorola Camera alkalmazás, de elérhető olyan Google Kamera alkalmazás, ami működik LineageOS alatt.

A letisztultságra törekedve tényleg mindenből a legegyszerűbbet kapjuk. Billentyűzet tekintetében az AOSP billentyűzet, launcher tekintetében a Trebuchet fogad minket. Ezen kívül természetesen találunk egy egyszerű webböngészőt, fájlkezelőt, hangfelvevőt, FM rádiót, galériát, naptárat, számológépet, tárcsázó és üzenetküldő alkalmazást. (Többi alkalmazás már a Gapps telepítése miatt kerül a rendszerbe.)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények