High Sierra telepítése PC-re (Hiányos!!!!)

A macOS High Sierra (régi nevén Mac OS X) az Apple által gyártott termékeken (MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac, iMac Pro, Mac Pro, Mac mini) található operációs rendszer. – írta: P41N, 6 éve

Telepítés előtti tudnivalók

Mielőtt nekiállunk az egésznek, először meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a gépünk képes-e futtatni a macOS-t. Itt fontos kiemelni az alaplapot, processzort, videokártyát. Az alaplapnál annyit kell megnéznünk, hogy mindent támogat-e a rendszer. (Itt a hangkártyára és a LAN-ra gondolok, esetleg ha van az alaplapon Wi-Fi, akkor arra is.) Jöhet a processzor. Intel fronton: A rendszer lényegében kompatibilis a Core 2 Duo és Quad processzorokkal (SSE 4.1 támogatás kötelező, mert enélkül nem fog menni), Xeon processzorokkal, Core i3, i5, i7 elsőtől a nyolcadik generációig. AMD fronton: Csak az új Ryzen processzorokkal működik. A régi FX-ekkel nem. Videokártya: Nvidia téren a GeForce 8000 szériától egészen a GTX 10-es szériáig támogatott. AMD téren Radeon HD 4000 szériától egészen az RX szériáig. Ha mindent leellenőriztünk, és megbizonyosodtunk arról, hogy kompatibilis a rendszer a gépünkkel, akkor bele is kezdhetünk.

Virtuális macOS:

Kelleni fog nekünk egy macOS rendszer. Ez lehet virtuális gép, de lehet akár egy MacBook is. Erre azért van szükség, mert azon fogjuk elkészíteni a bootolható pendrive-ot. Az én esetemben a virtuális gépen. Én a VMware Workstation nevezetű programot fogom használni a virtuális gép elkészítéséhez.

macOS High Sierra virtuális gépen

Szükséges dolgok letöltése:

Menjünk fel erre az oldalra, és töltsük le a VMware Workstation-t. Ezután szerezzük be magát a macOS-t legális forrásból. Ennek a legális macOS-nek már egy előre elkészített virtuális gépnek kell lennie. Ha ez is megvan, akkor jöhet a Tools, ami azért kell, hogy tudjunk macOS-t telepíteni VMware-ben. VMware Workstation 12-höz EZ a Tools kell, a 14-es verzióhoz pedig EZ. Csomagoljuk ki a Tools.zip-et, menjünk bele az Unlock VM-be, és kattintsunk a win-install.cmd-re. Várjuk meg, amíg végez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények