Magyarul tanuló, olcsó média lejátszó

A Window G89 nevű, olcsó PMP-t mutatom be, melyhez magyar felhasználói felületet készítettem. – írta: kenand, 14 éve

Dizájn és felépítés

Dizájn és felépítés

A készülék kicsi,és nagyon könnyű. Jóval vékonyabb, mint a hasonló méretű képernyővel rendelkező Ainol V9000HDA. A lejátszó háza egyszerű, fehér műanyag. Érintő képernyővel vezérelhető, nyomógombot alig találunk rajta.

A képernyő 4.3", felbontása 480x272, mely a a V9000HDA-hoz képest kevés(800x480). Belépő szintű készülékről van szó, ne feledjük. Színhűsége nem rossz, a látószög azonban alulról meglehetősen csekély, hamar fakóvá és sötétté válik a kép. Ainol LCD képernyője sokkal-sokkal jobb! (A készülék 40 USD-vel drágább.....)


(felülről)


oldalról


alulról

Mikrofon és rezet nyílás, valamint MicroSD aljzat található a készülék alján. Sajnos csak FAT32 fájlrendszert ismeri és nem támogatja az OTG-t sem, azaz a full HD filmeket el is felejthetjük....

Fülhallgató, HDTV kimenet, USB ki-bemenet és billentyű lezáró gomb található a készülék bal oldalán.

Kombinált ki és bekapcsoló/képernyő ki és bekapcsoló gomb található a készülék tetején. (Ha röviden nyomjuk a képernyőt, ha hosszan a lejátszót kapcsolja ki ill. be. )

Egyetlen, de meglehetősen hangos hangszóró található a készülék hátulján. A kis hangszóró még autóban is használható.

Belső felépítéséről nem sok információm van, az biztos, hogy RockChip RK2728-as chipre épül, elviekben támogatja a 720p videó lejátszást. A aksi kapacitását nem ismerem, de 3-4 óra videó lejátszást biztosít.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények