Makibes HR3 – mindig figyel rád

Egy fiatal gyártó dizájnos okoskarkötője olcsó árcetlijének ellenére igyekszik versenyre kelni ismertebb társaival. – írta: czidy, 6 éve

Bevezető, tartozékok, külső

A Makibes egy fiatal és meglehetősen ismeretlen gyártó a viselhető eszközök piacán. A céget 2015-ben alapították, de ennek ellenére a hivatalos termékoldalon egész komoly és bőséges termékkínálattal rendelkeznek.

A Makibes HR3 folyamatos pulzusméréssel, színes, kültéren is egész jól látható kijelzővel, és egyszerű USB töltési lehetőséggel indul a kategória királya, a méltán népszerű Mi Band 2 ellen.

A HR3 egy kis fekete dobozkában érkezett, melyen a szitázott, ezüst MAKIBES logó és felirat, valamint a kütyü fő erősségét jelölő Always-on Heart Rate jelölés látható. A doboz tartalma maga az okoskarkötő és egy informatív, angol nyelvű használati leírás, melyet érdemes lehet áttanulmányozni az első használatbavétel előtt.

A HR3 egy 0,96 hüvelykes, 128×64 pixel felbontású, színes, TFT kijelzőt kapott. A nem módosítható fényerejű megjelenítő napsütésben is egészen jól látható, ami a Mi Band 2 esetében nem mondható el. Nem érintőkijelzőről van szó, a navigációt a kijelző alatt található szürke, téglalap alakú kapacitív érintőgomb nyomogatásával oldhatjuk meg. A kijelző alapból kikapcsolja magát 5 másodperc után, ám karmozdítás esetén felkapcsol.

A 42×18×8 milliméteres és szíjjal együtt is csak 25 grammos okoskarkötő viselése kényelmes, szinte észre sem venni az egész napos használat során. A 10 furattal rendelkező szíj, aminek teljes hossza 280 milliméter, maximálisan 25 centi körméretű csuklóig lehet kényelmes, de akár gyerekeknek is megfelelő méretű lehet.

A kütyü hátoldalán a síkból enyhén kilógó téglalap alakú kiemelkedésé a főszerep, amely alatt a két darab, méréskor zölden villogó pulzusmérő szenzor és a közelségérzékelő lakik.

A szilikonból készült karpánt a gyári kijelzővédő fólián és a használati utasításban feltüntetett módon, lefelé nyomva lepattintható. Az alsó tartóelem maga az USB csatlakozó, amin keresztül tölthető a kütyü, külön vezeték, vagy dokkoló nélkül.

A műanyag készülékház teljesen zárt és IP67-es szabvány szerinti védelemmel rendelkezik. Ezért teljesen védett a por behatolása ellen, valamint bírja az esetleges vízbe merítéseket egy bizonyos ideig és vízmélységig. Kézmosáskor és tusoláskor nem szükséges levenni, ezt több alkalommal is kipróbáltam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények