MARS Gaming Hades MKHA0 játékos billentyűzet

Egy elvárásom volt csak tőle, az, hogy masszív legyen, de még ezt sem sikerült teljesítenie. – írta: Xaels, 8 éve

Kis pénz, kis élvezet. Nincs ez másképp a billentyűzetek világában sem. Bemutatóm alanya nem egy drága darab, 5.000.- forint alatti árával nem is vártam tőle csodát, bár a gyártó sok szépet ígért.


Hatalmas koponyás logójával figyelem felhívó

Kicsi, megfizethető billentyűzetet kerestem, ami jó minőségű. Sajnos az Ozone Strike Battle kiesik a keretemből, pedig az lett volna a tökéletes választás.

Nem volt feltétel a világítás vagy a "Gamer" mivolt, sőt akármennyire is szeretem, de perpill a mechanikusság is el lett vetve az ára miatt. A lényeg a magyar kiosztás és masszívság. A gyártó azt ígérte ez utóbbi a fém hátlapnak hála meg is lesz.

Kerestem teszteket, de csak 1-2 spanyol nyelvűt találtam amit Google fordítóval próbáltam megfejteni. Jókat írtak róla, hát rendeltem egyet.


Szép ígéretek a doboz hátulján

Kibontás után, eltávolítva a csomagoló anyagot, minden extra nélkül szembesülünk a klaviatúrával. Számomra egyből feltűnt, hogy a kupakok felülete nem egységes. Az "F" vagy a bal "Shift" fényesebb maradt mint a többiek. Valamint a fehér gombokon a jelzések elég haloványak. A bal oldali "Windows" billentyűn a festés is el van csúszva. A gombok alatt szálcsiszolt hatású, de szintén kopogós műanyag a felület. Nincs rajta semmi extra, multimédia gombok vagy USB. Egyedül egy céglogó a "Numerikus" résztől balra. A kábel harisnyázott, az USB csatlakozó aranyozott és hatalmas.


Még a dobozban ülve

Miután kikerült az asztalra látszik, hogy tényleg kisebb mint az átlag. Az összhatás felemás érzéseket váltott ki belőlem. Hiába a fém hátlap, az egész eszköz nyeklik nyaklik és az olcsó Geniusoknál tapasztalt kopogás jutalmazza a gépelést ahogy leütődik a billentyűzet alja.

Dobozból kivéve egyébként az egész kicsit meg is volt csavarodva amit helyre tettem. A "Space" és a jobb "Shift" csattogós és előbbi elég lötyögős is mellé. Az aprócska szivacs talpak semmit nem érnek, nem is tapadnak megfelelően.


A fém hátlap

Az eszköz szívét membrános technika adja, mondjuk ennyi pénzért mást nem is várhatunk. Flat elrendezésű gombjai szerintem rendben vannak, mattított felületük nem csúszós egyelőre.

A billentyűk hosszú úton járnak, többségében nem túl hangosak viszont nem egyformák a nyomáspontok. Leginkább a "H" amin érezhető, hogy keményebb a többieknél. Beragadással nem találkoztam még. Leteszteltem azt is, hogy mennyi leütést tud egyszerre kezelni. Nem túl jó eredménnyel 2KRO értékeléssel záródott a vizsgálat. Az "S" + "X" mellé már nem megy a "C" vagy a "Q" + "W" mellé az "A".


A fehér Keycap + a membrán

Értékelés:

Pro:
- Kompakt
- Olcsó

Contra:
- Csattogó "Space" és "Shift"
- Csúszik az asztalon
- Egyáltalán nem merev hiába a fém hátlap
- 2KRO

Mint láthatjátok egyáltalán nem tartom ezt a billentyűzetet jó vételnek, hiába olcsó. Ebben az árkategóriában lehet találni szerintem jobbat is. Párszáz forinttal többért akár már világítós Genius-t is kapni. Ilyen puritánból meg olcsóbban is megkapjuk ezt a minőséget. Egy elvárásom volt a marketing és az olvasott tesztek után, márpedig az, hogy masszív legyen, de még ezt sem sikerült teljesítenie. Aki eddig gondolkozott rajta az felejtse el inkább.

Gyártói oldal

Azóta történt