Marshall London - Rock'n'Roll

Egy ízig-vérig zenére kihegyezett okostelefon vadító külsővel, eszméletlenül borsos áron. – írta: Dr. 444Hertz, 10 hónapja

Bevezető

Marshall. Ez a név sokaknak ismerős lehet, legalábbis a rock zene szerelmesei számára biztos. Ha azt mondom, hogy fekete (és néhol arany) gitárerősítő fehér dőlt betűs logóval, akkor... Na ugye. Mindjárt érzem, hogy több szem felcsillant. Nem csoda, hiszen a Marshall gitárerősítők nem szimplán "közkedveltek" vagy "jók" – a márka a '60-as évek óta meghatározó és szerves része a rock zene történelmének, kezdve a The WHO, Jimmy Hendrix és Eric Clapton kaliberű nevektől a mai generáció tehetségei számára folyamatosan biztosítva a forradalmian új hangzás lehetőségét (legalábbis a cég honlapja szerint). Egy rock koncert színpadán nem ritka jelenség a Marshall hangfalak és erősítők hegye az előadók mögött, és a rajongó amatőrök is szívesen vesznek fehér logós dobozt.

2015 nyarán a nagy múltú márka nevét kölcsönző vállalat, az audiós divattermékeiről ismert svéd Zound Industries (eme cég Marshall logóval ellátott termékvonala a Marshall Headphones) egy nem hétköznapi terméket mutatott be – egy ízig-vérig zenére kihegyezett androidos okostelefont. A Marshall London névre hallgató készülék egy igazi kuriózum; egyrészt a benne lapuló hangkártya nem más, mint egy dedikált Wolfson WM8281, másrészt a gyártó külön büszke arra, hogy ez (volt 2015-ben) a legerősebb külső hangszóróval felszerelt telefon. Nem egy mai vas, mindenesetre felkeltette az érdeklődésemet, ami talán érthető, ha azt nézzük, hogy zenész vagyok, és imádom a ritka telefonokat. Ráadásul a készüléket még hivatalosan is forgalmazzák, úgyhogy éltem a lehetőséggel, és lecsaptam egy vadiúj ropogós példányra, hogy kipróbálhassam. Részletesebb teszt (vagy inkább egy 3 hónapnyi használat utáni beszámoló) következik!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények