Marshall Monitor Black bemutató

A gitárerősítőiről ismert cég 2. fejhallgatójának rövid ismertetője avagy mit tud a Major után a Monitor? – írta: Xaels, 11 éve

Bevezető

Sziasztok. Aki komoly audiofil írást vár, ne is olvasson tovább. Ez egy legfőképpen külsőségekre és szubjektív megítélésre alapozott írás. Sajnos nincsenek komoly eszközeim a tesztelésre, ezért előre is elnézéseteket kérem. A komolyabb hangelemzésre majd talán később sor kerül, ha sikerül beszerezni egy komolyabb forrást és lesz referenciakészülékem. Na, csapjunk is a húrok közé.

Rövid háttértörténet

A Londonban 1962-ben alapított Marshall cég leginkább gitárerősítőiről vált híressé, és a mai napig komoly névnek számít a szakmában. 2011-ben kiadta első fejhallgatóját, amit nem ő gyárt, hanem a Zound Industries. Ez a próbálkozás a Major nevet kapta, amelyből később a cég 50. évfordulójára készült egy különleges kiadás is. Kialakítását tekintve fülre ülő (on-ear/supra-aural) és zárt megoldásról van szó. Leginkább a külsejével hódít, hisz a Marshall erősítőire jellemző formavilágból és anyaghasználatból merít, viszont a hangra érzékenyebb réteg nem találta igazán méltónak a nevéhez.


Marshall Major

2013 tavaszán jött a folytatás a Monitor személyében. Róla szól eme írás.


Marshall Monitor

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt