Massachusetts, the Bay State

A New England (Új-Anglia) gyűjtőnéven ismert vidék az USA északkeleti partjának csücskén helyezkedik el. – írta: talmida, 11 éve

Massachusetts

MASSACHUSETTS az egész USA történelmében kiemelkedő helyzetű. Fővárosa Boston, nem csak tudományos, gazdasági és kereskedelmi, de kulturális centrum is. Ritka jó tömegközlekedéssel rendelkezik, autó nélkül is könnyen bejárható az egész város. Bostonnak rendkívüli része volt Amerika szabadságának kivívásában. Itt hangzott el legelőször a Függetlenségi Nyilatkozat. A következő képre kattintva erről is hallhatunk.

Massachusetts határai a Rhode Island, Connecticut, New York, Vermont, New Hampshire és az Atlanti-óceán. Időjárása - leszámítva a tengeri hatást - kicsit hasonlít Magyarországéhoz: hideg tél és meleg nyár jellemzi. :)

A népsűrűséget illetően a 3. helyen áll az USA-ban, annak ellenére, hogy területileg csak a 7. legkisebb állam, mindössze 27 337 négyzetkilométer, azaz Magyarország egyharmada. Össznépessége 6 349097. Érdekessége még, hogy a lakosság kétharmada az ún. Great /Nagy/ Bostonban él. A következő képre kattintva egy közel félórás filmet láthatunk Bostonról!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények