Master Maker ROG edition

A hazai Asus és Coolermaster képviselete és a német Nanoxia támogatásával egy újabb házmód született. – írta: jones965, 7 éve

A szponzorok

A történet még a nyár derekára nyúlik vissza, mikor is egy korábbi elképzelés kapcsán vendégségben járt nálam a Cooler Master hazai képviselője, ahol sok távlati terv megbeszélése mellett felvetődött egy szorosabb kapcsolat felépítése, aminek kapcsán támogatásként kértem tőlük pár dolgot. Ezek zömében a nemrégen bevezetett új termékpalettából érkeztek, egészen pontosan egy Mastercase Maker 5 ház, ventilátorok és egy 1 kW-os tápegység személyében.

A fő szponzoromtól is az Asus Magyarországtól is érkezőben volt a legújabb X99-es alaplapuk a Rampage V Edition 10. Itt fő kritérium volt részükről, hogy az új Aura elnevezést kapott RGB vezérlésre épüljön a mód. Ehhez az egész koncepcióhoz egy korábbi munkámba már beépítésre került, majd egy átalakítást követően kikerült Mátrix Platinum kártyák kapják a fő szerepet és adják meg majd az egész mód kialakítását és nem utolsó sorban színvilágát.

Ahogy haladtunk előre az idővel, úgy kezdett a fejemben összeállni a kép a születendő módról, amihez óriási szerencsémre a véletlen is közrejátszott. Történt ugyanis, hogy szeptemberben a pécsi PlayIT-en kiállítóként volt szerencsém személyesen megismerkedni a Merlinhardver tulajdonosával, ahol mi más is lehetett volna a téma, mint a számítógép építés és ezen belül is a vízhűtés alkalmazása. Részéről történt egy olyan ajánlat, miszerint megpróbál összehozni a Nanoxia képviselőjével támogatás kapcsán. Ehhez rajta keresztül elküldtem pár korábbi munkám fotóját, aztán innentől kezdve mondhatni ezt a támogatót is sikerült begyűjtenem. Tőlük kapóra jött az elképzelésembe illő világítós leddel szerelt fittingek, illetve az ehhez kapcsolódó PETG csövek. Itt a narancssárgát választottam, lévén a Mátrix kártyákon is ez a szín is megtalálható, valamint az RGB vezérlésnek köszönhetően ehhez lehet igazítani az összképet is. Majd meglátjuk, mire jutunk.

Még mielőtt áttérek a munka dandár részére, említést kell tegyek még egy szponzorról, nevezetesen a HyperX-ről, akik, ha nem is közvetlenül, de szponzorálták már más munkáimat is, így ez is az ő termékeivel egészül ki DDR4 4 csatornás memóriákkal, valamint SSD meghajtóval.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Tempered Glass Project

    Egyre gyakrabban jött az érzés, hogy valamit kellene mókolni a géppel. Gondolom, ez sokaknak ismerős!

  • A.P.R.P.M. mod

    Asus csúcshardverekből megépült egyedi számítógép, ami a Bit-tech.net oldalon a hónap módjai frissítésében 1. lett.